Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Florin Niţă ar urma să rateze convocarea la echipa naţională! Pe cine ar plănui Edi Iordănescu să titularizeze în absenţa sa

Florin Niţă ar urma să rateze convocarea la echipa naţională! Pe cine ar plănui Edi Iordănescu să titularizeze în absenţa sagalerie foto

Echipa națională

Comentarii

Deşi a fost cel mai important jucător al României în ultimii ani, lipsa de minute la Sparta Praga ar urma să îl coste convocarea pe Florin Niţă (35 de ani). În locul său, un fotbalist în formă foarte bună ar urma să fie titularizat.

În urmă cu aproape un an, Florin Niţă a fost tras pe linie moartă la Sparta Praga, în urma unei înfrângeri dureroase, scor 0-4, împotriva celor de la Slovacko.

Acea partidă a avut loc pe 21 noiembrie 2021, iar portarul român nu doar că nu a mai îmbrăcat tricoul Spartei de atunci, ci nici nu a mai fost inclus în lotul echipei din aprilie.

Este clar că perioada românului în Cehia este aproape de final, mai ales că Sparta i-a transferat şi un înlocuitor şi nu plănuieşte să se mai bazeze pe Niţă până la finalul contractului său, în vară.

Până acum, lipsa minutelor la echipa de club nu i-a afectat cariera la naţională, întrucât singurele alte variante erau jucători din campionatul intern, iar Edi Iordănescu nu părea să aibă încredre în aceştia.

Florin Niţă, absent la următoarea acţiune a echipei naţionale?

Acum, Fanatik a făcut un anunţ bombă: din pricina faptului că Florin Niţă nu a mai evoluat de la ultima acţiune a naţionalei, deşi a fost inclus pe lista preliminară, acesta ar urma să rateze convocarea de această dată.

Conform sursei citate, Iordănescu jr. s-a decis într-un final să îl lase pe portarul de 35 de ani acasă, considerând că are cel puţin o variantă mai bună la dispoziţie.

Ionuţ Radu (25 de ani), în formă bună după transferul la Cremonese, ar urma să fie titularizat în locul lui Niţă. Pentru jucătorul din Serie A ar fi prima apariţie la echipa naţională.

Portarul deţinut de Inter a mai fost convocat în trecut, dar nu a primit şansa de a juca, iar, în perioada petrecută pe banca de pe San Siro, nu a prins mai deloc lotul României.

În plus, ca variantă de avarie, Edi Iordănescu îl va avea la dispoziţie pe Horaţiu Moldovan, care de asemenea traversează forma carierei.

Al treilea portar din lotul României ar urma să fie titularul vicecampioanei FCSB, Ştefan Târnovanu (22 de ani).

Titular indisputabil în poarta naţionalei după retragerea lui Tătăruşanu, Niţă are 19 apariţii sub tricolor, 17 dintre care au venit în ultimele 18 de meciuri ale României . În partida în care a fost lăsat pe bancă, Andrei Vlad a fost titular.

Afla mai multe despre: florin niţă 

viewscnt
Articole similare