You are here:

Fostul secund al lui Daum de la naţionala României: ”A luptat până la final. A avut o dorinţă foarte mare de a trăi. Puteai vorbi orice cu el”

Fostul secund al lui Daum de la naţionala României: ”A luptat până la final. A avut o dorinţă foarte mare de a trăi. Puteai vorbi orice cu el”

Echipa națională

Comentarii

Christoph Daum a decedat la vârsta de 70 de ani, iar Ionuţ Badea (48 de ani), fostul său secund de la naţionala României, a reacţionat.

Fostul selecţioner al naţionalei României, Christoph Daum, a încetat din viaţă, la vârsta de 70 de ani. 

Ionuţ Badea, un apropiat al lui Daum: ”Mă bucur că măcar a reuşit să vadă acest film autobiografic”

El a fost pe banca tricolorilor în perioada 2016 – 2017, timp în care i-a pregătit la 10 meciuri, dintre care opt oficiale, din preliminariile CM 2018, şi două amicale.

Fostul său secund din perioada naţionalei României, Ionuţ Badea, a vorbit pe larg despre decesul fostului antrenor german, cu care era în continuare în dialog, chiar şi după ce mandatul acestuia la cârma tricolorilor s-a încheiat.

”Am fost mai mult decât un asistent, pentru că la echipa naţională trebuie să fii mai mult decât un antrenor secund. În ceea ce priveşte relaţia mea cu Christoph, a fost mai mult decât atât. A fost un prieten foarte bun, un om cu personalitate foarte puternică, care i-a influenţat, de-a lungul timpului, pe toţi cei cu care a intrat în contact.

Pentru mine, personal, e o durere foarte mare, pentru că, ulterior relaţiei profesionale, am rămas în continuare cu el în dialoguri, în lucrurile comune care ne priveau legat de partea socială a vieţii, nu numai despre fotbal. Deşi era ceva aşteptat, pentru că ştiam că nu o să poată rezista prea mult.

În cursul zilei de ieri, a oprit procedurile de chimioterapie, pentru că nu se putea face mai nimic, organele interne cedau.

A murit lângă familia lui. El a avut de mai mult timp boala asta, dar a fost sub control. Acum doi ani, i-a apărut şi în alte zone ale organismului şi atunci lucrurile s-au complicat pentru el. 

Dar, chiar şi aşa, a avut o dorinţă foarte mare de a trăi şi a luptat până la final. În general, a fost un luptător. Era implicat oricum în multe organizaţii de binefacere. Puţină lume ştie şi aspectul acesta al vieţii lui.

A fost un om cu suflet caritabil, cu o doză foarte mare de afectivitate în ceea ce priveşte oamenii, pur şi simplu. Am vorbit constant cu el şi cu Rudi Verkempinck (n.r. unul dintre foştii secunzi ai lui Daum, de la naţionala României). 

El chiar a venit în România pentru a filma trei zile o parte din documentarul vieţii sale, care a apărut, anul trecut, în Germania. Chiar a fost premiera pe 24 octombrie, de ziua lui. Mă bucur că măcar a reuşit să vadă acest film autobiografic.

Normal că ştia că i se apropie sfârşitul. Christoph a fost un tip erudit, un tip cult, care ştia nu numai aspecte de cultură, ci şi medicină. Puteai vorbi cu el aproape orice. Ştia că nu se îndreaptă spre bine. Spera doar într-o stagnare, nu se putea eradica total cancerul din organismul lui. 

Chiar şi acum, când m-a rugat Edi Iordănescu să merg în Germania, să văd Ucraina, înainte de EURO, i-am trimis o fotografie, de la meci, cu Rudi Voller. El mi-a trimis înapoi o fotografie cu Rudi Verkempinck, tocmai venise să-l viziteze”, a declarat Ionuţ Badea, conform Prosport.

Dar Christoph Daum a fost cunoscut şi pentru performanţele avute ca antrenor la echipe de club.

Daum a cucerit campionatul în Germania în 1992 alături de Stuttgart, de trei ori în Turcia, o dată cu Beşiktaş (1995) şi de două ori alături de Fenerbahce (2004 şi 2005), şi o dată în Austria cu Austria Viena (2003).

Mai mult, cu Bayer Leverkusen (1996-2000) a terminat în Bundesliga de trei ori pe locul 2 şi o dată pe locul 3, în timp ce cu Koln a reuşit şi o promovare în primul eşalon german.

Afla mai multe despre: echipa nationalaromaniachristoph daumionut badeacm 2018 

viewscnt
Articole similare