You are here:

Gică Hagi, un nou discurs despre viitorul fotbalului din România: "Ce ne aşteaptă? Groapa! La handbal se plătesc salarii ca în Europa"

Gică Hagi, un nou discurs despre viitorul fotbalului din România: "Ce ne aşteaptă? Groapa! La handbal se plătesc salarii ca în Europa"

Farul

Comentarii

Gheorghe Hagi, manager tehnic al celor de la Farul Constanţa şi acţionar minoritar al clubului, a vorbit din nou despre situaţia fotbalului românesc.

Managerul constănţenilor a vorbit despre situaţia de la Farul, cât şi despre întreaga imagine de ansamblu a fotbalului românesc. Hagi a evidenţiat faptul că Farul trebuie să progreseze sub forma unui club bazat pe acţiuni, iar reuşita echipei din urmă cu două sezoane nu este întâmplătoare, ci un simplu rezultat al muncii depuse.

Hagi a comparat situaţia fotbalului din străinătate cu ceea ce se întâmplă în România. Managerul de la Farul prevede un viitor dezastruos pentru fotbalul din România, în cazul în care nu se va schimba ceva, în prezent.

"Tot vorbesc şi pare că nu se înţelege. Am avut o ofertă clară, a venit Rivaldinho (n.r. Rivaldo). Unul din afară a înţeles, e mai greu să înţeleagă unul din România. Oferta e foarte clară şi foarte bună. Farul e un club important, care are patrimoniu.

Cel mai bine este să fie pe acţiuni. Fotbalul e un business şi aţi văzut ce înseamnă. Trebuie să ştii să-l faci. Dacă ştii să-l faci bine, te duci sus, cum fac cei de afară.

Noi trebuie să învăţăm şi să mergem pe acel drum. Dacă nu mergem pe acel drum, nu mai comentaţi la televizor, să nu mai zicem că vrem în Europa. Să tăcem, să-l luăm pe nu, nu se poate, nu avem, nu există.

Ce ne aşteaptă? Groapa! Din păcate, mesajele cam astea sunt în România în ultimii 10-15 ani. Pentru mine, pe direcţia mea din fotbal, cam asta am văzut", a spus Gheorghe Hagi, la conferinţa de presă.

"Regele" a comparat şi situaţia unui alt sport popular din România, handbalul, acolo unde România este reprezentată an de an în cele mai importante competiţii intercluburi.

Hagi şi-ar dori ca fotbalul să aibă parte de investiţii similare, pentru a progresa şi pentru a aduce performanţe.

"Muncesc, particip şi e dureros. Vrem să mergem în Europa noi care am fost în fotbal. N-au nimic în plus faţă de noi, au ceva în tot ce înseamnă formare, educare şi mental. Ei ne bat mental. 

Trebuie să fie proiect la nivel naţional, pentru România şi pe direcţia fotbal. Nu doar pentru celelalte discipline, nu? Celelalte sunt susţinute, nu? Nu sunt susţinute celelalte? Bani de bani. La handbal se plătesc salarii ca în Europa. Mai mari, printre cei mai buni şi suntem în Champions League acolo, nu? Vedeţi? La fotbal de ce nu facem?", a mai spus Hagi.

Afla mai multe despre: farul constantagheorghe hagisuperliga 

viewscnt
Articole similare