Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gigi Becali are de recuperat milioane de euro de la FCSB! Cu ce datorii figurează clubul la ultimul bilanţ

Gigi Becali are de recuperat milioane de euro de la FCSB! Cu ce datorii figurează clubul la ultimul bilanţ

FCSB

Comentarii

Cluburile din Superligă sunt obligate, anual, să ofere bilanţul financiar. A venit rândul FCSB să facă publice datele, iar clubul figurează cu o datorie totală de peste 10 milioane de euro, o mare parte către finanţatorul Gigi Becali.

FCSB are o datorie de peste 10 milioane de euro, conform bilanţului

Lipsa performanţelor din cupele europene, transferurile pe bani puţini faţă de alte dăţi şi cheltuielile în plus rezultă într-o datorie mare a clubului FCSB, în 2022, conform Fanatik

De altfel, pentru al patrulea an, din ultimii cinci, FCSB a înregistrat pierderi în activitate, iar cea mai mare pare a datoriei este spre Gigi Becali. Finanţatorul, care a ameninţat în mai multe rânduri că va renunţa la club, are de recuperat 9.6 milioane de euro. 

La această sumă datorată au contribuit substanţial transferurile din vară. 

În total, în 2022, FCSB a înregistrat pierderi de 1.5 milioane de euro, o sumă mai mică faţă de precedentele pierderi, din 2019 şi 2020. Excepţie face 2021, când transferurile lui Dennis Man şi Olimpiu Moruţan au adus aproximativ 20 de milioane de euro. 

Cu o datorie totală a clubului de peste 10 milioane de euro, Gigi Becali încă mai speră să-şi recupereze banii din societate de pe urma transferurilor unor jucători precum: Octavian Popescu, Florinel Coman, Andrei Cordea sau Darius Olaru. 

În 2022, FCSB a obţinut 4.8 milioane de euro de la UEFA, 2.7 milioane de euro din drepturile TV, 2.5 milioane de euro din vânzările de jucători, 2.1 milioane de euro din bilete şi alte venituri declarate se ridică la 400.000 de euro. 

Însă, cheltuielile au fost mai mari: 6.8 milioane de euro din bugetul de salarii, alte cheltuieli de exploatare, în valoare de 6.4 milioane de euro, 2.7 milioane de euro din achiziţiile de jucători, 400.000 de euro din amortizare imobilizări corporale şi 250.000 de euro din costuri achiziţie materiale

Afla mai multe despre: gigi becalibilant financiar fcsb 

viewscnt
Articole similare