Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gigi Becali, criză de nervi când a auzit de modificările la Legea Sportului: ”Vorbesc cu Ciolacu, George Simion şi Rareş Bogdan şi nu o votează nimeni”

Gigi Becali, criză de nervi când a auzit de modificările la Legea Sportului: ”Vorbesc cu Ciolacu, George Simion şi Rareş Bogdan şi nu o votează nimeni”

FCSB

Comentarii

Gigi Becali s-a enervat că Legea Sportului ar urma să fie schimbată, caz în care Steaua ar avea drept de promovare.

În urmă cu aproape o săptămână, parlamentarii Vasile Dîncu, Radu Popa şi Bogdan Constantin Matei (toţi de la PSD) au trimis pentru dezbatere în regim de urgenţă un proiect care modifică două alineate din Legea Sportului.

Concret, este vorba despre două alineate din articolul 31 prin care cluburile deţinute de stat nu sunt considerate profesioniste.

Dacă cele două alineate vor fi modificate, atunci Steaua ar primi drept de promovare. Proiectul l-a enervat pe Gigi Becali.

Gigi Becali, enervat de modificarea Legii Sportului: ”Băi, e nebunie”

Proiectul de modificarea a celor două alineate din articolul 31, din Legea Sportului, l-a enervat pe Gigi Becali, deoarece Steaua ar primi drept de promovare.

Patronul FCSB susţine că va avea o discuţie cu liderii PSD, PNL şi AUR pentru ca parlamentarii celor trei partide să nu voteze modificările la Legea Sportului:

”Ce să facă... cum, mă... că legea, că nu ştiu ce... ce lege, mă? Nu există, mă, aşa lege. Cum, cine să voteze legea aia?

O să vorbesc eu la PSD şi nu mai votează niciunul. Vorbesc eu cu Ciolacu şi nu mai votează nici nimeni. Vorbesc şi cu Simion şi nici Simion nu votează şi gata.

Mai vorbesc şi cu Rareş Bogdan să nu voteze nici PNL-ul şi gata. Corupţie în toată firea”, a spus Gigi Becali.

Patronul FCSB a spus ulterior că se teme să nu aibă din nou probleme cu legea, deoarece s-ar putea interpreta că-i influenţează pe cei trei lideri de partide.

”Poate le face un dosar penal că a zis Becali că vorbeşte cu voi, pe la DNA. Băi, e nebunie, în Romania asta se poate întâmpla orice”, a mai spus Gigi Becali.

Ce modificări au fost propuse la Legea Sportului

Este vorba despre două alineate din articolul 31, care, odată schimbate, i-ar oferi Stelei dreptul de a promova în Liga 1.

Alineatul 1, varianta nouă:

  • ”Cluburile sportive profesioniste sunt structuri sportive organizate ca asociaţii fără scop patrimonial, societăţi comerciale sportive pe acţiuni sau persoane juridice de drept public, înfiinţate ca instituţii publice reprezentative în domeniul activităţii sportive de performanţă, care au obţinut licenţa din partea federaţiei sportive naţionale, emisă în conformitate cu statutele şi regulamentele federaţiilor internaţionale pe ramura de sport”.

Alineatul 1, varianta actuală:

  • ”Cluburile sportive, organizate ca societăţi comerciale sportive pe acţiuni, sunt cluburi sportive profesioniste. Acestea au drept obiect de activitate participarea la competiţii sportive profesioniste, promovarea şi dezvoltarea activităţilor sportive, precum şi alte activităţi legate sau derivate din obiectul lor social”.

Alineatul 3, varianta nouă:

  • ”Cluburilor sportive profesioniste, organizate ca asociaţii fără scop patrimonial, li se aplică regimul juridic al acestui tip de asociaţii, cluburilor sportive profesioniste, organizate ca societăţi sportive comerciale pe acţiuni, li se aplică regimul juridic al societăţilor comerciale, cu particularităţile din prezenta lege, iar cluburilor sportive profesioniste, organizate ca persoane juridice de drept public, înfiinţate ca instituţii publice reprezentative în domeniul activităţii sportive de performanţă li se aplică regimul juridic al instituţiilor publice în subordinea cărora funcţionează”.

Alineatul 3, actuala variantă:

  • ”Cluburilor sportive profesioniste li se aplică regimul juridic al societăţilor comerciale, cu particularităţile cuprinse în prezenta lege”.

Afla mai multe despre: gigi becalilegea sportului 

viewscnt
Articole similare