Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gigi Becali face acuzaţii foarte grave. Susţine că OMV ar fi dat o mită cutremurător de mare pentru a cumpăra Petrom: ”Eu ştiu cât s-a dat”. Despre ce sumă ar fi vorba

Gigi Becali face acuzaţii foarte grave. Susţine că OMV ar fi dat o mită cutremurător de mare pentru a cumpăra Petrom: ”Eu ştiu cât s-a dat”. Despre ce sumă ar fi vorba

Diverse

Comentarii

Gigi Becali este în continuare supărat pe austrieci, după ce nu ne-au primit în spaţiul Schengen şi propune naţionalizarea OMV-Petrom.

În Consiliul JAI, din 8 decembrie, Austria a votat împotriva aderării României la spaţiul Schengen, pe motiv că ţara noastră este rută pentru imigranţi.

Decizia Austriei i-a produs foarte multă nemulţumire lui Gigi Becali, care a promis că nu va mai trece vreodată prin Austria şi nu va boicota produsele companiilor austriece.

Pe de altă parte, Gigi Becali susţine că cei de la OMV au dat o mită uriaşă când au cumpărat Petrom-ul, în 2004 şi cere naţionalizarea acestei companii.

Mita uriaşă pe care ar fi dat-o austriecii pentru cumpărarea Petrom. Becali: ”Cea mai mare şpagă au dat-o ei”

După votul negativ al Austriei în Consiliul JAI, în ţara noastră au pornit mai multe discuţii şi acţiuni de boicotare a companiilor austriece care au afaceri în România.

Însă Gigi Becali spune în stilu-i caracteristic că este nevoie de mai mult de atât.

Patronul FCSB susţine că austriecii au dat o mită uriaşă în 2004, când au cumpărat Petrom-ul. Ar fi vorba de nu mai puţin de 200 de milioane de euro. Gigi Becali cere acum naţionalizarea companiei:

„Ia sa vedem cum au furat Petrom. Ca acolo s-au dat cel puţin 200 de milioane şpagă. Eu ştiu cât s-a dat. Banii pot fi găsiţi prin conturi în offshore şi vorbim cu americanii şi ne arată tot.

Toată şpaga cum s-a dat. Cu mascaţii. Ne spun americanii. Ne demască toate conturile şi şpăgile pentru ca să se fure România. Cea mai mare şpagă au dat-o austriecii.

Că cea mai mare companie şi cea mai bogată companie a României a fost Petrom. Au luat-o ei pe nimica toată şi nici măcar nu şi-au ţinut programul de privatizare.

Niciun buştean să nu mai plece din România. Dăm o lege să nu se mai exporte buştean. Se exportă mobilă”, a spus Gigi Becali pentru România TV.

Câţi bani a plătit OMV pentru a cumpăra Petrom

În 2003, Guvernul României a decis să scoată la privatizare compania Petrom, care atunci era plină de datorii, care însumau aproximativ 300 de milioane de euro.

La licitaţie s-au înscris mai multe companii, mai ales că potenţialul era enorm, iar în finală au rămas OMV Austria, MOL Ungaria şi Occidental Oil&Gas SUA.

În cele din urmă, oferta de la OMV a fost considerată cea mai potrivită, astfel că austriecii au deveni acţionari majoritari ai Petrom.

Atunci, austriecii de la OMV au plătit în total aproximativ 1,4 miliarde de euro pentru a prelua pachetul majoritar de acţiuni. De asemenea, cei de la OMV au preluat şi datoriile pe care compania le avea.

Afla mai multe despre: gigi becali 

viewscnt
Articole similare