Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gigi Becali - Florin Talpan, o nouă doză: ”Eu am câştigat procesul, acum el trebuie să dea banii înapoi şi el nu vrea să-i dea” / ”Traficul de influenţă trebuie să înceteze!”

Gigi Becali - Florin Talpan, o nouă doză: ”Eu am câştigat procesul, acum el trebuie să dea banii înapoi şi el nu vrea să-i dea” / ”Traficul de influenţă trebuie să înceteze!”

Steaua

Comentarii

Gigi Becali şi Florin Talpan au ajuns din nou într-o dispută de la distanţă. Finanţatorul FCSB-ului a ”lovit” primul, iar replica juristului de la CSA Steaua a venit instantaneu.

În cursul zilei de astăzi, Gigi Becali a făcut mai multe anunţuri importante, în speţă fiind războiul juridic dintre FCSB şi CSA Steaua.

Astfel, finanţatorul formaţiei din Superligă a transmis ca le-a solicitat avocaţilor să facă demersurile necesare pentru a înregistra marca ”Steaua” la Uniunea Europeană.

Cât despre subiectul ”FCSB în Ghencea” la derby-ul cu Dinamo, situaţia s-a complicat recent, după ce oficialii vicecampioanei au descoperit o clauză stipulată în contract, dacă FCSB ar fi inchiriat arena Steaua.

Gigi Becali: ”Eu am câştigat procesul, acum el trebuie să dea banii înapoi şi el nu vrea să-i dea” 

Prin urmare, pe fondul celor întâmplate recent, Gigi Becali şi Florin Talpan şi-au aruncat câteva cuvinte, fiecare în stilul caracteristic.

”S-ar putea să nu vreau că mi-e milă de Talpan. El a luat banii 30.000 de euro de la mine, mi-a pus executare pe cont. Acum eu am câştigat procesul, acum el trebuie să dea banii înapoi şi el nu vrea să-i dea. 

Acum o să-i pun şi eu sechestru pe casă. Nu vrea să-i dea. Domnule judecător, uitaţi ce mi-a făcut, uitaţi, cum să-i dau banii. Acum i-am executat, hotărâre de executare, începe plânge, cutare cum, cutare.

Prietena mea m-a părăsit din cauza lui Becali, că maşina, că i-a vandalizat maşina. Hai că m-aşteaptă la Palat”, a declarat Becali, conform Fanatik.

Florin Talpan: ”Traficul de influenţă trebuie să înceteze! Demonstrează rea credinţă! Legea trebuie să primeze şi nu furtul de identitate şi hoţia!”

Răspunsul lui Florin Talpan nu a întârziat să apară şi a venit printr-o postare consistentă pe pagina sa de Facebook.

”Având în vedere ultimele apariţii in presă ale lui Becali privind furtul de identitate şi încălcarea deciziilor definitive pronuntate de instanţele de judecata de către oficialii FCSB, 

Clubul Sportiv al Armatei STEAUA Bucuresti, este obligat să ia măsuri legale pentru protejarea brandului Steaua.

În acest sens, clubul STEAUA, unicul proprietar legal al numelui Steaua şi al mărcii Steaua, trebuie să impună la FCSB următoarele clauze obligatorii pentru a proteja numele si marca Steaua.

FCSB si angajaţii săi trebuie să semneze si să respecte prin contract următoarele clauze obligatorii:

1. FCSB se obligă să respecte deciziile definitive si irevocabile pronunţate de instanţele de judecata din dosarele marca Steaua si numele Steaua. Angajatii acestei societăti vor înceta de îndată furtul de identitate si orice asociere între clubul FCSB si identitatea clubului STEAUA, făcută cu scopul de a parazita numele si marca Steaua.  

Toate mărcile clubului STEAUA sunt protejate de Legea nr. 84/1998 privind protectia mărcilor. FCSB este obligată să respecte această lege. FCSB va respecta, de asemenea, Legea Sportului - care prevede că un club sportiv detine dreptul exclusiv de proprietate asupra mărcii si asupra numelui pe care îl poartă.  În acest sens, FCSB se obligă să recunoască dreptul exclusiv de proprietate al clubului Steaua pentru numele “Steaua” si “Steaua Bucuresti” si pentru toate mărcile aflate în patrimoniul CSA Steaua (MApN) înregistrate la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci. 

2. FCSB va emite un comunicat oficial si o notificare către FRF, LPF si UEFA prin care recunoaste folosirea ilegală a numelui si a mărcii “Steaua Bucuresti” în perioada 2003-2017, în acord cu deciziile definitive pronuntate de instanţele de judecata din aceste dosare.

3. FCSB va renunţa la demersul de a înregistra o marcă cu numele “FCSB Steaua” la Oficiul UE pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO) – un demers prin care FCSB încearcă să eludeze legea si deciziile pronunţate de instanţele de judecata din România, decizii prin care instantele din Romania au interzis societătii FCSB să folosească numele “Steaua”, „Steaua Bucuresti” sau alte semne similare pentru publicitate sub orice formă.

4. FCSB se obligă să achite prejudiciul adus MApN pentru folosirea ilegală a numelui Steaua si a mărcii Steaua Bucureşti, aşa cum va fi stabilit în urma deciziilor definitive ale Justiţiei. Amintim că avocatii FCSB au recunoscut folosirea ilegală a numelui si mărcii Steaua, în mai 2018, în fata Tribunalului Bucuresti. La acea vreme, FCSB a solicitat instanţei si a fost de acord să achite prejudiciul pentru o perioadă de TREI ani. Instanţa a stabilit că prejudiciul trebuie achitat pentru întreaga perioadă în care FCSB a folosit ilegal numele si marca STEAUA.

5. FCSB se obligă să renunţe la procesul din instanţa prin care urmăreşte distrugerea clubului STEAUA  - proces în care societatea FCSB solicită anularea (adică stergerea din istorie) a tuturor mărcilor folosite de CSA Steaua în istoria de 76 de ani, din 1947 până în prezent. 

6. FCSB va elimina de îndată de pe site-ul oficial orice referire la istoria, identitatea si palmaresul clubului STEAUA, înfiintat de Armata Română în iunie 1947. În acest sens, FCSB poate afisa pe site-ul oficial propriul Certificat de Identitate Sportivă obtinut în februarie 2003, actul prin care Ministerul Sportului atestă înfiintarea clubului FCSB în satul Mogosoaia din jud. Ilfov.

7. FCSB recunoaşte oficial că nu detine si nu a detinut niciodată dreptul legal de folosintă sau dreptul legal de proprietate pentru numele, marca sau palmaresul Clubului Sportiv al Armatei STEAUA. FCSB recunoaste oficial faptul că în momentul înfiintării, în februarie 2003, societatea nu a preluat de la Asociatia AFC Steaua nici numele, nici marca, nici palmaresul clubului Steaua, având în vedere că AFC Steaua nu a detinut niciodată dreptul de proprietate pentru marcă, nume si palmares – potrivit ÎCCJ, toate acestea au rămas întotdeauna în patrimoniul CSA Steaua. În acest sens, FCSB se obligă să publice pe site-ul oficial si pe pagina oficială de Facebook toate deciziile si motivările instanţei  din dosarele pentru numele, marca si palmaresul clubului Steaua.

Acestea sunt clauzele obligatorii care trebuie semnate de societatea FCSB pentru a demonstra buna-credintă si respectarea tuturor deciziilor definitive si irevocabile pronunţate de instanţele din Romania, decizii potrivit cărora Clubul Sportiv al Armatei Steaua nu si-a cedat niciodată numele, marca sau palmaresul către alte entităti juridice sau comerciale.

Traficul de influenţă si apelurile telefonice directe, cu presiune, către primul ministru trebuie sa inceteze! 

Legea trebuie sa primeze si nu furtul de identitate si hotia!

Inregistrarea unei marci in Spania in condiţiile in care in Romania ai pierdut aceasta marca denota iar incercare de furt de identitate si istorie! Demonstrează rea credinta!

Steaua este unica si Steaua suntem doar noi!”, a scris Florin Talpan, pe Facebook.

Afla mai multe despre: gigi becalifcsbflorin talpancsa steauaghencea 

viewscnt
Articole similare