Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Întăriri la o echipă din Liga 1! A luat 3 fotbalişti cu peste 100 de selecţii la naţionala României. Se bate la podium?

Întăriri la o echipă din Liga 1! A luat 3 fotbalişti cu peste 100 de selecţii la naţionala României. Se bate la podium?

Fotbal intern

Comentarii

Petrolul Ploieşti a reuşit să revină pe prima scenă a fotbalului românesc după o absenţă de şase ani, după ce a câştigat Liga 2 în stagiunea trecută. Echipa pregătită de Nae Constantin a început să aducă întăriri acum şi a confirmat venirile a trei jucători care au reprezentat, cumulativ, România de peste 100 de ori.

După mai multe sezoane în care a avut unul dintre cele mai generoase bugete din Liga 2, dar nu a reuşit să obţină promovarea, Petrolul a reuşit surpiza în această stagiune.

Sub comanda lui Nae Constantin, formaţia prahoveană a condus campionatul cap - coadă, chiar dacă a tremurat pe final, şi şi-a asigurat locul înapoi în Liga 1.

Deşi a beneficiat de un buget de trei - patru ori mai mic decât în anii trecuţi, pierzându-şi un sponsor important, Veolia, Petrolul a reuşit să îşi atingă obiectivul chiar în acest an.

Aşadar, trupa prahoveană va evolua în Liga 1 pentru prima dată din 2016 până acum şi are nevoie de întăriri pentru a face faţă în primul eşalon.

Întăriri la o echipă de tradiţie din Liga 1!

Prima mutare confirmată de conducere a fost venirea lui Constantin Budescu, liber de contract după despărţirea de FC Voluntari.

Preşedintele Costel Lazăr a anunţat transferul acestuia încă din urmă cu o lună, iar, deşi mutarea nu este oficială încă, părţile au ajuns la un acord comun de mult.

Cea de a doua mutare importantă realizată de prahoveni a fost repatrierea lui Gicu Grozav, la nouă ani după ce acesta a părăsit-o pe Petrolul.

Fotbalistul evoluase în ultimul sezon la MTK Budapesta, dar, odată cu retrogradarea echipei şi căsătoria cu Sorin Tîrcă, ”tricolorul” a decis să se întoarcă în ţară.

În final, cel de al treilea jucător cu renume adus de Petrolul a fost anunţat chiar la conferinţa de presă în cadrul căreia a fost prezentat Grozav.

Şefii ploieşteni nu s-au putut abţine şi au dezvăluit că Gabi Tamaş a refuzat oferta de prelungire a lui Voluntari şi a semnat cu echipa nou-promovată.

  • Constantin Budescu, în vârstă de 33 de ani, a jucat de 17 ori pentru echipa naţională, marcând cinci goluri.
  • Gicu Grozav, în vârstă de 31 de ani, a jucat de 29 de ori în tricoul României, punctând tot de cinci ori.
  • Gabi Tamaş, ajuns la 38 de ani, a evoluat de 67 de ori sub tricolor, reuşind să înscrie de trei ori.

Afla mai multe despre: petrolul 

viewscnt
Articole similare