Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ionuţ Chirilă, mesaj pentru Tavi Popescu! La ce echipă îl sfătuieşte să se transfere: ”Ca să devină certitudine, trebuie să plece la vârsta asta afară”

Ionuţ Chirilă, mesaj pentru Tavi Popescu! La ce echipă îl sfătuieşte să se transfere: ”Ca să devină certitudine, trebuie să plece la vârsta asta afară”

FCSB

Comentarii

Ionuţ Chirilă s-a sfătuit pe Tavi Popescu să părăsească de îndată fotbalul românesc, pentru a îşi atinge potenţialul ca fotbalist.

Noua perlă a FCSB-ului şi a fotbalului românesc, Tavi Popescu se află într-un moment de cumpănă al carierei sale.

Fotbalistul de doar 19 ani a ”explodat” în acest sezon şi a devenit om de bază la FCSB şi unul dintre cei mai valoroşi jucători din Liga 1, chiar şi la vârsta sa fragedă.

Prestaţiile sale au atras atenţia mai multor cluburi din Europa, dar preţul de 50 de milioane de euro dorit de Becali ”sperie” orice parte interesată.

Latifundiarul este decis să mai ţină de perla sa, dar Ionuţ Chirilă este de părere că, pentru binele său, Tavi Popescu trebuie să părăsească de îndată fotbalul românesc.

Fostul antrenor al Academicii Clinceni a afirmat că doar dacă o părăseşte cât mai repede pe FCSB şi face pasul într-un campionat important îşi poate atinge potenţialul Popescu.

Printre alte destinaţii, Chirilă l-a sfătuit pe tânărul ”tricolor” să se transfere la Sampdoria sau la o altă echipă de mijlocul clasamentului dintr-unul dintre top 5 campionate.

Dorit de Torino, Popescu ar putea face cu siguranţă pasul într-un campionat important, atât timp cât Becali renunţă le pretenţiile financiare nerealiste pe care le are.

Ionuţ Chirilă, mesaj pentru Tavi Popescu

"Fără doar şi poate, este un jucător talentat, peste media campionatului. Un jucător care poate face obiectivul unor transferuri profitabile în Occident, dar să mai vedem. Mitea era în grădina Barcelonei, Mitea era uluitor. Da, Mitea era peste Octavian Popescu. 

Deocamdată, Octavian Popescu este un talent, care trebuie să devină certitudine şi, din păcate, la cum se lucrează în fotbalul românesc, spre nenorocirea şi dezamăgirea suporterilor din fotbalul românesc, ca el să ajungă la un nivel mare şi să facă obiectul echipei naţionale, trebuie să plece la vârsta asta afară, ca industria fotbalului din Germania, Anglia, Spania, Franţa, Italia, cele cinci mari, să poată să îl transforme în certitudine.

O echipă medie în primii doi ani, Sampdoria, o echipă de locul 8-10 în Italia sau Franţa. Poţi să îţi laşi o coadă la el.

Dacă tu iei 7-8 milioane de euro pe Tavi Popescu şi coada este de 30 la sută, ăia 30 la sută pot să valoreze şi 15 milioane după aia.

E greu să pleci din campionatul României, submediocru, la una din alea mari pe 30-40 de milioane, acum.

Lui Tavi Popescu îi trebuie o echipă de tranzit, afară, dar într-unul din primele cinci campionate puternice. Să nu meargă în Turcia, e mort acolo. Îi trebuie un campionat puternic, care să îi creeze adversitate.

Dacă ai încredere în jucător şi în talentul lui, un procent va însemnă enorm de mult când el vă face pasul într-un campionat mare.

Dacă Mutu şi Chivu nu plecau de tineri, erau terminaţi. Mutu şi Chivu au reuşit pentru că talentul lor a fost exploatat extraordinar de organizarea fotbalului mare din lume”, a declarat Ionuţ Chirilă, pentru playsport.ro.

Afla mai multe despre: tavi popescu 

viewscnt
Articole similare