Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ipoteză şocantă a lui Victor Piţurcă: ”Sunt sigur că Dică nu a dorit să revină la FCSB”. De ce ar fi fost ”obligat” să se întoarcă pe banca vicecampioanei | EXCLUSIV

Ipoteză şocantă a lui Victor Piţurcă: ”Sunt sigur că Dică nu a dorit să revină la FCSB”. De ce ar fi fost ”obligat” să se întoarcă pe banca vicecampioanei | EXCLUSIV

FCSB

Comentarii

Într-un interviu cu Orange Sport, Victor Piţurcă a vorbit despre al doilea mandat al lui Nicolae Dică la FCSB, care s-a încheiat după doar patru luni. Fostul selecţioner a explicat de ce crede că tehnicianul a fost ”obligat” să revină la Bucureşti, deşi nu îşi dorea.

După despărţirea rapidă de Toni Petrea, FCSB s-a reorientat rapid şi a decis să îl readucă pe Nicolae Dică pe banca tehnică, pentru un al doilea mandat, la aproape patru ani după primul.

Iniţial, noul tehnician şi-a atins obiectivele, reuşind să ducă echipa în grupele Conference League, dar, zi de zi, situaţia s-a înrăutăţit, iar totul a ajuns la punctul culminant după înfrângerea cu U Cluj.

Deranjat profund de comentariile patronului, Nicolae Dică şi-a dat demisia, declanşând un scandal care încă nu a luat sfârşit, nici la aproape două luni după despărţire.

În opinia lui Victor Piţurcă, fostul antrenor al vicecampioanei nici nu şi-ar fi dorit să revină pe banca tehnică a echipei, dar ar fi fost ”obligat”, din cauza faptului că nu are alte oferte.

”Sunt sigur că Dică nu a dorit să revină la FCSB”

Fostul selecţioner a explicatm că o bună parte din antrenorii din fotbalul românesc acceptă să lucreze cu patroni ”dificili”, cărora le acceptă condiţiile halucinante, întrucât nu au alte opţiuni.

În fotbalul românesc, 80% dintre antrenori sunt obligaţi să facă compromisuri. Altfel nu antrenează. Îl vedem pe Dică, pe care l-am văzut foarte, foarte supărat şi are dreptate.

Eu sunt sigur că nu şi-a mai dorit să mai vină la FCSB, dar ce era să faca? El are nevoie să antreneze şi toţi trebuie să antreneze, dacă stau, nu e bine pentru ei, îi uită lumea.

Ce sfat pot eu să le dau eu? Ca să îşi desfăşoare activitatea ca profesionişti, cel mai important e ce semnează. Am vorbit cu mai mulţi antrenori tineri şi mi-au spus <<nea' Piţi, nu vor>>.

Îi inţeleg şi pe ei, dar, dacă te doreşte un patron neapărat, nici tu nu accepţi lucrul ăsta. Eu vreau aşa, dar să am linişte. Dacă semenezi un contract, e bine şi pentru patron, şi pentru tine, ca antrenor, că ai posibilitatea să îţi desfăşori activitatea cum vrei tu.

Eşti la mâna patronului, că te dă patronul afară după două săptămâni, ai discuţii cu patronul, patronul îţi sugerează că trebuie să joace x sau y, că am dat bani pe el, că vreau să îl vand... şi atunci nu mai introduci în teren ce vrei tu.

Niciodată nu o să mulţumeşti, poate doar să câştigi campionatul, să duci echipa în Champions League şi să aduci 20-30 de milioane... probabil ar fi mulţumit pe moment, că după o perioadă se uită”, a declarat Victor Piţurcă, pentru Orange Sport.

Afla mai multe despre: nicolae dică 

viewscnt
Articole similare