Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Jose Mourinho s-a despărţit de AS Roma! Anunţul oficial şi prima reacţie a proprietarilor: "E în interesul clubului"

Jose Mourinho s-a despărţit de AS Roma! Anunţul oficial şi prima reacţie a proprietarilor: "E în interesul clubului"

Serie A

Comentarii

Jose Mourinho (60 de ani) s-a despărţit de AS Roma, după doi ani şi jumătate. Portughezul mai avea contract până în ianuarie 2024, însă rezultatele din acest sezon au dus la plecarea antrenorului şi a staffului său.

AS Roma a anunţat despărţirea de Jose Mourinho

AS Roma a anunţat, marţi, demiterea tehnicianului José Mourinho, la două zile după înfrângerea, scor 3-1, cu AC Milan, din Serie A.

De două ori câştigător al Champions League din postura de antrenor, Jose Mourinho s-a despărţit de echipa din Roma, după ce a cucerit Conference League, în 2022. 

"În numele tuturor celor de la AS Roma, îi mulţumim lui José pentru pasiunea şi angajamentul de care a dat dovadă de când s-a alăturat echipei Giallorossi", au declarat proprietarii clubului, Dan şi Ryan Friedkin, într-un comunicat. 

"Vom avea întotdeauna amintiri plăcute despre conducerea sa, dar credem că, în interesul clubului, este necesară o schimbare imediată. Îi dorim lui José şi echipei sale tot ce este mai bun pentru viitor", se precizează în comunicat.

Numit în 2021, portughezul a condus echipa la câştigarea Conference League în 2022, şi în finala Ligii Europa, pierdută în 2023.

AS Roma este pe locul 9 în Serie A, cu 29 de puncte, la 22 de puncte de liderul Inter. 

Mourinho a răbufnit înainte de a pleca de la AS Roma

"Unii oameni cred că sunt un vrăjitor, că sunt Jose Harry Mourinho Potter, pentru că nivelul de aşteptare este foarte mare. Suntem la cinci puncte de locul patru, ne luptăm pentru ceva care este aproape imposibil dacă vedem nivelul rivalilor noştri, dar vom continua.

Trebuie să îmi apăr grupul şi să spun că este un grup serios, care lucrează şi suferă. Am pierdut derby-ul cu Lazio (0-1, miercuri în Cupa Italiei), jucăm pentru campionat, suntem la cinci puncte de un obiectiv foarte important", a declarat Jose Mourinho

Afla mai multe despre: jose mourinhojose mourinho as roma 

viewscnt
Articole similare