Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Judecăm efectul, nu ne concentrăm asupra cauzei”. Florin Lovin atrage atenţia asupra problemelor fundamentale din sportul românesc: ”Societatea se degradează” | EXCLUSIV

”Judecăm efectul, nu ne concentrăm asupra cauzei”. Florin Lovin atrage atenţia asupra problemelor fundamentale din sportul românesc: ”Societatea se degradează” | EXCLUSIV

Fotbal intern

Comentarii

Miercuri seara, Florin Lovin a fost invitat special în studioul Orange Sport, pentru a discuta despre prestaţiile naţionalei sub comanda lui Edi Iordănescu. Fostul campion al României le-a luat apărarea ”tricolorilor” şi a atras atenţia asupra problemelor fundamentale din sportul românesc, pe care le consideră responsabile pentru declinul selecţionatei noastre.

Echipa naţională a României arată mai rău ca niciodată, chiar dacă prestaţia reuşită cu Bosnia a fost vizibil mai bună decât cea reuşită cu Muntenegru.

În ciuda jocului încurajator, selecţionata condusă de Edi Iordănescu rămâne pe ultimul loc în grupă, cu 0 puncte şi 0 goluri marcate.

Jucătorii şi selecţionerul au fost criticaţi dur pentru eşecurile din ultima vreme, dar Florin Lovin este de părere că atacurile încasate sunt dure şi nenecesare.

Fostul campion al României este convins că nu componenţii echipei naţionale sunt responsabili pentru umilinţele din ultima vreme, ci societatea românească cu totul şi educaţia primită de copiii români.

Lovin a afirmat că fotbalul nu este singurul sport care a avut de suferit în ultimii ani şi a dat exemplu Ungaria, care încă reuşeşte să se menţină competitivă împotriva elitei europene.

Florin Lovin atrage atenţia asupra problemelor fundamentale din sportul românesc

M-am uitat după aceste două meciuri... foarte mulţi la televizor, mai mult decât oricând... sunt puţin supărat, în sensul că mai toată lumea dă în jucători şi în antrenor, şi oamenii de presă, şi oamenii de fotbal.

Pe undeva, e normal, dar am impresia mereu că judecăm foarte mult efectul şi nu ne concentrăm deloc asupra cauzei.

Am putea vorbi... cred că am putea fec 24 de ore de emisiune şi cred că tot nu ajungem la un numitor comun, însă, cred eu că principala cauză este societatea românească, care se degradează pe zi ce trece şi bineînţeles că sportul vine la pachet.

Nu vorbim doar de fotbal, 0 scrie şi la atletism, 0 scrie şi la multe sporturi la care înainte făceam legea. Adică nu putem vorbi de fotbal la singular.

În acelaşi timp, vă lansez o provocare: de ce Ungaria a ajuns să se bată cu Anglia şi cu Italia de la egal la egal şi noi nu mai putem să ne batem de la egal la egal nici cu Muntenegru şi Bosnia?

Jucătorul român, în momentul de faţă... eu am simţit asta pe pielea mea, până să mă transfer afară şi să vad cum se pregătesc, cu se educă.

Noi suntem 50 de ani în urmă în ceea ce priveşte educarea unui copil. La Liga 1 joacă cine vrea şi cine nu vrea.

Ajung jucători care nu-s capabili de performanţă. N-ar trebui să avem aşteptări mai mari. Trebuie să vedem problemele fotbalului românesc şi să le luăm aşa cum sunt.

Nu e un lucru wow că ne-a bătut Bosnia. O să ajungem să ne batem de la egal la egal cu Insulele Feroe.

Dacă joci fotbal, joci în orice sistem şi dacă ai creier poţi să-l aplici pe teren. Ei atât pot”, a declarat Florin Lovin, pentru Orange Sport.

Afla mai multe despre: florin lovin 

viewscnt
Articole similare