You are here:

Jurnalistul olandez care a dat cărţile pe faţă înainte de meciul din optimi: "Noi luăm România în serios, este o echipă de nivel înalt"

Jurnalistul olandez care a dat cărţile pe faţă înainte de meciul din optimi: "Noi luăm România în serios, este o echipă de nivel înalt"

Echipa națională

Comentarii

România - Olanda este primul meci pe care "tricolorii" îl vor disputa într-o faza eliminatorie a unui turneu final după o pauză de 24 de ani.

"Tricolorii" s-au calificat în faza optimilor de finală, iar adversara din primul meci eliminatoriu pentru selecţionata lui Edward Iordănescu este Olanda. România va avea parte de un meci extrem de dificil împotriva uneia dintre favoritele competiţiei. Selecţionata lui Ronald Koeman s-a calificat de pe locul trei în grupa sa, în faţa Poloniei, dar sub Austria şi Franţa.

Câştigătoarea partidei dintre cele două naţionale va înfrunta câştigătoarea partide dintre Turcia şi Austria. Un jurnalist olandez prezent la antrenamentul României care a avut loc în baza de pregătire de la Wurzburg, a vorbit despre şansele naţionalei ţării sale împotriva României, despre situaţia jucătorilor care nu au confirmat la acest turneu final, cât şi despre rezultatele istorice dintre cele două naţionale.

"Memphis a fost invizibil în primele două partide"

"Cred că vă fi un meci dificil pentru ambele echipe. Olandezii au ceva de arătat pentru că nu o duc foarte bine. Trebuie să-şi demonstreze lor şi ţării că pot să fie mai buni. Şi România a demonstrat că este o echipă de nivel înalt. Cred că vă fi un meci strâns. 

Faptul că România s-a calificat în următoarea rundă poate pentru voi e o surpriză mare, dar noi luăm mereu România în serios datorită istoriei şi a vedetelor pe care le-aţi avut. Mereu am considerat România că o ţară cu mare pasiune în fotbal.  Pentru Olanda este puţin dezamăgitor, mai ales ultimul meci împotriva Austriei, deoarece ţara spera că sunt în progres, dar cu Austria au arătat oribil. 

Memphis e un subiect în Olanda pentru că în ultimul meci a înscris în sfârşit, dar în primele două partide a fost invizibil cu multe greşeli. Memphis simte o presiune pentru că trebuie să performeze. E bine, credeţi-mă, nu e vreo mare problemă. Van Basten l-a criticat, dar e doar un moment. Este unul dintre cei mai buni jucători pe care îi avem, unul dintre cei mai buni din lume. Nu este nicio dezbatere despre asta. Este foarte puternic mental şi nu e afectat de critici. 

Când eram tânăr ţineam cu Feyenoord, deci nu veţi fi surprinşi că Sabău a fost pentru mine un jucător foarte important. De asemenea, Chivu e o vedetă în ţara voastră, dar şi în a noastră. Cred că vă fi un egal în 90 de minute şi apoi lovituri de departajare, iar noi nu suntem buni la penalty-uri.", a declarat Weststrate Matthijs, jurnalist al postului olandez NOS.

Afla mai multe despre: echipa nationalaolandaromaniaeuro 2024jurn 

viewscnt
Articole similare