Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Juventus a ajuns la un acord cu Federaţia Italiană de Fotbal în legătură cu neregulile contabile, anunţă presa italiană

Juventus a ajuns la un acord cu Federaţia Italiană de Fotbal în legătură cu neregulile contabile, anunţă presa italiană

Serie A

Comentarii

Conform presei italiene, Juventus Torino, care a fost deja sancţionată pentru fraudă contabilă, a ajuns la un acord cu Federaţia Italiană de Fotbal în ceea ce priveşte neregulile contabile legate de salarii.

Marţi, în trei cotidiene sportive italiene, titlul principal este că Juventus Torino a ajuns la un acord cu Federaţia Italiană de Fotbal (FIGC) în procedura privind neregulile contabile din timpul pandemiei Covid-19. În 2020 şi 2021, directorii clubului italian, în frunte cu Andrea Agnelli, care este în prezent suspendat, au obţinut de la jucători permisiunea de a amâna plata unei părţi din salariile lor pentru a reduce pierderile, dar fără a sesiza autorităţile sportive.

Potrivit La Gazzetta dello Sport, Tuttosport şi Corriere dello Sport, precum şi altor media italiene, clubul torinez a acceptat să pledeze vinovat, obţinând ca instanţa de justiţie FIGC să devanseze pentru marţi dimineaţă (o întâlnire a fost stabilită pentru ora 12.30), o audiere prevăzută iniţial pentru 15 iunie.

Juve ar fi convins FIGC să impună o amendă mare şi, în cel mai rău caz, retragerea a maximum 2 sau 3 puncte din actuala clasare a bianconerilor în Serie A, care îi plasează pe locul 7 cu 59 de puncte şi în postura de a se califica în Liga Europa.

Penalizată deja prin retragerea a 10 puncte din clasament în cadrul unei alte anchete privind acuzaţiile de fraudă contabilă legată de plusvalori artificiale la transferurile de jucători, Juve ar putea astfel să pună capăt procedurii care o vizează de mai multe luni şi să obţină un permis european pentru sezonul 2023-2024.

Potrivit presei italiene, acest lucru ar permite clubului să evite o eventuală sancţiune din partea UEFA pentru "încălcarea fair-play-ului financiar". În timp ce organismul european ar dori să o pedepsească pe Juve pentru diversele sale nereguli contabile prin privarea de cupele europene, echipa din Torino ar fi "doar" privată de Conference League în sezonul viitor şi ar putea încerca să se califice în Liga Campionilor în sezonul 2024-2025.

Afla mai multe despre: juventusdepunctare juventus 

viewscnt
Articole similare