Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Manchester City - Atletico Madrid 1-0. De Bruyne a marcat singurul gol al meciului! Kovacs, arbitraj impecabil

VIDEO | Manchester City - Atletico Madrid 1-0. De Bruyne a marcat singurul gol al meciului! Kovacs, arbitraj impecabil
Comentarii

Manchester City a câştigat cu 1-0 meciul jucat împotriva lui Atletico Madrid, pe teren propriu, în turul sferturile de finală din Liga Campionilor.

LIVE VIDEO | Manchester City - Atletico Madrid 1-0 (De Bruyne 70)

Echipele de start:

Manchester City: Ederson - Stones, Laporte, Ake, J. Cancelo - De Bruyne, Rodri, Gundogan - Mahrez, Sterling, Silva\

Rezerve: Steffen, Carson - Jesus, Grealish, Zinchenko, Fernandinho, Foden, Egan-Riley, Mbete


Atletico: Obalk - Vrsaljko, Savic, Felipe, Reinildo, Lodi - Koke, Kondogbia, Llorente - Griezmann, J. Felix
Rezerve: Lecomte, Christian - Wass, Hermoso, Ibra, De Paul, Lemar, Serrano, Suarez, Correa, Cunha

Min. 90+2 - Final de meci.

Min. 70 - GOOOOOOLLLLLLLL CITY! De Bruyne deblochează tabela! Înscrie cu un şut în diagonală, după o pasă excelentă dată Foden.

Min. 46 - A început repriza a doua.

Min. 45 - Pauză. Nicio ocazie de gol, Atletico se apără foarte bine şi nu există spaţii.

Min. 1 - A început meciul.


Duelul are loc în prima manşă din sferturile UEFA Champions League. În celălalt meci al zilei se vor duela Benfica şi Liverpool, de la aceeaşi oră, în direct pe Orange Sport 3.

Sorţii au pus faţă în faţă o confruntare englezo-spaniolă şi nu oricare, ci una între cele două campioane ale campionatelor din respectivele ţări.

Manchester City a câştigat, la finalul sezonului trecut, titlul în Premier League, al treilea din ”era” Pep Guardiola pe Etihad Stadium.

De partea cealaltă, Atletico Madrid a cucerit campionatul din Spania, fiind al doilea titlu naţional de la venirea lui Diego Simeone în capitala iberică.

Manchester City a trecut în optimi de Sporting Lisabona, scor 5-0 la general. Dacă în tur, în Portugalia, campioana Angliei s-a impus cu 5-0, la returul din Manchester, englezii şi lusitanii au remizat ”alb”.

În schimb, Atletico Madrid a avut un duel de foc cu o altă echipă engleză, Manchester United. La Madrid a fost 1-1, după un joc dominat de spanioli. Dar pe Old Trafford, formaţia lui ”Cholo” Simeone s-a impus cu scorul de 1-0.

Duelul dintre Manchester City şi Atletico Madrid nu este doar unul între campioanele Angliei şi Spaniei, ci şi unul între doi dintre cei mai performanţi antrenori din fotbalul european al ulitmilor zece ani.

Pep Guardiola şi Diego Simeone sunt cunoştinţe mai vechi, încă de pe vremea în care catalanul o pregătea pe FC Barcelona, iar ”Cholo” abia sosise la Madrid.

Până în prezent, cei doi antrenori au avut trei dueluri directe. Guardiola s-a impus de două ori, în timp ce Simeone o singură dată.

Primul duel dintre cei doi rivali a avut loc într-un Atletico Madrid - Barcelona, în sezonul 2011-2012, scor 1-2.

Celelalte două confruntări s-au disputat în semifinalele UEFA Champions League, sezonul 2015-2016, între Atletico Madrid şi Bayern Munchen.

Formaţia lui Diego Simeone a trecut mai departe după ce a beneficiat de avantajul golului marcat în deplasare. Atletico s-a impus la Madrid cu 1-0, iar Bayern, antrenată atunci de Pep Guardiola, a câştigat cu 2-1 returul de pe Allianz Arena.

Manchester City - Atletico Madrid va fi arbitrat de românul Istvan Kovacs şi se anunţă a fi unul dintre cele mai echilibrate sferturi de finală din aceste sezon din Liga Campionilor. Ambele echipe îşi doresc să pună mâna pe cel mai râvnit trofeu european la nivel de echipe de club.

De la venirea lui Pep Guardiola, Manchester City a ajuns o singură dată în finala UEFA Champions League, chiar în sezonul trecut, pierdută însă cu Chelsea, scor 0-1.

Diego Simeone a împlinit în decembrie 2021 zece ani de când a venit la Atletico Madrid. A ajuns de două ori în finala UEFA Champions League, dar a pierdut de fiecare dată în faţa marii rivale Real Madrid, la penalty-uri (2014, 2016).

Afla mai multe despre: manchester city atletico madridpep guardiolasimeone 

viewscnt
Articole similare