Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Manchester City, campioana mondială a cluburilor! Echipa lui Pep Guardiola a zdrobit-o pe Fluminense în finală

Manchester City, campioana mondială a cluburilor! Echipa lui Pep Guardiola a zdrobit-o pe Fluminense în finală

Manchester City

Comentarii

Manchester City a câştigat Cupa Mondială a Cluburilor, după ce s-a impus cu scorul de 4-0 împotriva formaţiei braziliene Fluminense.

Regina Europei a devenit vineri seară câştigătoarea Cupei Mondiale a Cluburilor. Echipa lui Pep Guardiola s-a impus într-un succes clar împotriva celor de la Fluminense, într-o finală disputată în Arabia Saudită, la Jeddah, pe stadionul King Abdullah Sports City.

Succes categoric în Arabia Saudită pentru Manchester City

Manchester City nu s-a bazat în acest meci pe norvegianul Erling Haaland, după ce acesta nu a jucat nici în partida cu Urawa Red Diamonds, din semifinale.

"Cetăţenii" au deschis scorul în primul minut al partidei prin Julian Alvarez. Avantajul englezilor s-a dublat în minutul 27 după un autogol al fundaşului echipei adverse, Nino.

Phil Foden a marcat primul gol în actul secund, în minutul 72, din pasa lui Julian Alvarez. Argentinianul şi-a trecut în cont o "dublă" cu reuşita din minutul 88, servit de Matheus Nunes.

În drumul spre finală, Manchester City s-a impus în semifinalele competiţiei cu Urawa Red Diamonds, scor 3-0.

Adversara lor, câştigătoarea Cupei Libertadores în sezonul trecut, Fluminense, s-a impus într-o semifinală cu egiptenii de la Al Ahly.

În finala mică, Al Ahly s-a impus cu scorul de 4-2 împotriva japonezilor de la Urawa Red Diamonds.

Astfel, în ultimul an, Manchester City a cucerit Cupa Angliei, titlul în Premier League, trofeul UEFA Champions League, Supercupa Europei şi Cupa Mondială a Cluburilor.

Pentru Manchester City este primul trofeu intercontinental obţinut în istoria clubului, rivala lor istorică, Manchester United, a câştigat Cupa Mondială a Cluburilor o singură dată, în sezonul 2008/2009.

Afla mai multe despre: manchester citycupa mondiala a cluburilorfluminense 

viewscnt
Articole similare