Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Marea favorită a lui Mircea Lucescu în Champions League: ”Mi-ar plăcea să câştige”. Motivele expuse de reputatul antrenor român

Marea favorită a lui Mircea Lucescu în Champions League: ”Mi-ar plăcea să câştige”. Motivele expuse de reputatul antrenor român
Comentarii

Mircea Lucescu (77 de ani) a acordat un interviu pentru celebra Gazzetta dello Sport în care a vorbit despre semifinalele din Champions League, în special cea italiană, dintre AC Milan şi Inter Milano.

Ediţia 2022-2023 din Champions League a ajuns la faza semifinalelor, din care s-au jucat deja meciurile tur.

Marea favorită a lui Mircea Lucescu în Champions League: ”Mi-ar plăcea să câştige”. Motivele expuse de reputatul antrenor român

Duelul din Spania dintre Real Madrid, deţinătoarea trofeului, şi Manchester City, campioana Angliei, s-a terminat la egalitate, 1-1.

În semifinala 100% italiană, Inter s-a impus pe ”San Siro” în faţa lui AC Milan, scor 2-0, unul dintre goluri fiind marcate de Henrikh Mkhitaryan. 

Despre acest prim meci dintre cele două mari rivale milaneze a vorbit şi Mircea Lucescu.

Reputatul antrenor român îi consideră pe nerazzurrii mai buni decât rivalii lor rossoneri, motiv pentru care se vor califica în marea finală.

Mircea Lucescu a antrenat-o pe Inter la sfârşitul anilor 90, iar pe Mkhitaryan l-a avut sub comandă la Şahtior Doneţk (2010-2013).

De asemenea, Lucescu Sr. o vede şi pe Manchester City în finala Champions League, echipa care ar urma să o înfrunte pe Inter în duelul de la Istanbul.

”Mi-a plăcut foarte mult Inter împotriva Milanului în semifinala Ligii Campionilor. La San Siro l-am admirat pe protejatul meu Mkhitaryan: L-am antrenat ani de zile la Shakhtar Doneţk.

A făcut un meci grozav şi a marcat un gol fantastic, cel care a făcut 2-0. L-am felicitat trimiţându-i un mesaj, a meritat. Micki este un jucător de mare experienţă şi a atins acum un nivel cu adevărat excepţional.

Mi-ar plăcea ca Inter să câştige Liga Campionilor pentru el, Micki, dar şi pentru istoria mea cu clubul nerazzurri, pentru că am apreciat-o mereu din vremea lui Herrera. Cred că în acest moment nerazzurrii vor merge să joace finala de la Istanbul şi vor găsi Manchester City. 

Faţă de formaţia antrenată de Pep Guardiola, care este mai puternică pe hârtie, ar fi nevoie de un miracol pentru a câştiga Cupa, dar orice se poate întâmpla oricând într-o finală.

Cred că Inter, în acest caz, ar avea şanse mai mari să joace împotriva lui Ancelotti, Real Madrid”, a declarat Lucescu, potrivit Gazzetta dello Sport.

Meciurile retur din semifinalele Champions League vor avea loc săptămâna viitoare: Inter - Milan, marţi, iar City - Real, miercuri, ambele de la ora 22:00.

Afla mai multe despre: mircea lucescuinter milanchampions league 

viewscnt
Articole similare