Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Marian Iancu, despre ceea ce a făcut la Poli Timişoara: ”N-am fost uşă de biserică, de-asta am fost condamnat”

Marian Iancu, despre ceea ce a făcut la Poli Timişoara: ”N-am fost uşă de biserică, de-asta am fost condamnat”

Fotbal intern

Comentarii

Marian Iancu a recunoscut că a finanţat-o pe Poli Timişoara din bani obţinuţi din activităţi ilegale.

Cu Marian Iancu patron, Poli Timişoara a cunoscut o perioadă senzaţională, în care a jucat în cupele europene şi s-a bătut la titlu.

Echipa a intrat însă în faliment după ce omul de afaceri s-a retras şi a lăsat-o pe Poli Timişoara în grija autorităţilor locale.

Marian Iancu a vorbit deschis despre cum a finanţat-o pe Poli Timişoara

Marian Iancu a fost unul dintre cei mai controversaţi patroni din Liga 1. El a preluat-o în iarna lui 2005 pe Poli Timişoara, de la Toni Doboş şi a impresionat prin investiţiile impresionante în echipă.

Omul de afaceri a început atunci să plătească sume foarte mari pentru nivelul Ligii 1 şi a rivalizat din acest punct de vedere cu FCSB.

Cea mai mare dorinţă a lui Marian Iancu a fost să câştige titlu în Liga 1, însă cele mai bune performanţe în campionat au fost două locuri 2.

Marian Iancu s-a retras în 2011 de la Poli Timişoara, după ce a început să aibă probleme cu legea. În cei 6 ani petrecuţi pe Bega ar fi plătit doar pentru cumpărarea de jucători în jur de 22 de milioane de euro.

Acum, după ce a stat 8 ani în spatele gratiilor, Marian Iancu a recunoscut că banii pe care i-a folosit la Poli Timişoara erau ilegal obţinuţi, lucru stabilit şi de justiţie.

Pe de altă parte, Marian Iancu subliniază că activitatea sa la Poli Timişoara a fost cât se poate de corectă:

”N-am fost uşă de biserică, de-asta am fost condamnat. O parte dintre cazurile judiciare... De acolo proveneau banii, o parte. Am fost condamnat pentru lucruri care nu au legătură cu fotbalulul.

Clubul l-am condus ireproşabil. Judiciar pot reproşa. S-a constatat evaziunea fiscală, dar în Europpa nu e pedepsită, ci trebuiau să-mi ia banii. În România e pedepsită.

Rapoartele judiciare au infirmat evaziunea fiscală, dar aşa a decis judecătorul. Nu-mi reproşez nimic din conduita mea din fotbal, de felul în care am condus clubul.

Nu există că puneam oamenii să parieze în timp real. Am fost urmărit telefonic, ascultat, în birouri am avut aparatură, conform legii. Dacă ar fi fost aşa ceva, eram pe lucrul ăsta. Mi se completa partea penală, acuzaţiile”, a declarat Marian Iancu la Pro Arena.

Marian Iancu a ieşit după 8 ani de închisoare

Acum în vârstă de 57 de ani, Marian Iancu a avut mari probleme cu legea. Pe 14 octombrie 2014, magistraţii de la Curtea de Apel l-au condamnat, definitiv, la 12 ani de închisoare în dosarul RAFO. A fost găsit atunci vinovat pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Pe 8 iunie 2015, Marian Iancu a primit o nouă condamnare la Curtea de Apel. De acestă dată a fost vorba despre 14 ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat pentru înşelăciune şi spălare de bani în dosarul RAFO-Carom.

Tot atunci, el şi alţi doi complici au fost obligaţi de instanţă să restituie prejudiciul de 150 de milioane de dolari şi 18 milioane de euro. Statul i-a confiscat astfel lui Marian Iancu mai multe apartamente, case, maşini şi terenuri.

Marian Iancu a ieşit din închisoare la finalul lui iunie 2022, după ce a executat aproximativ 8 ani din pedeapsa primită.

Afla mai multe despre: marian iancu 

viewscnt
Articole similare