Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mihai Stoica s-a enervat când a auzit ce a spus directorul Şcolii de Antrenori. Dialog aprins între cei doi. VIDEO

Mihai Stoica s-a enervat când a auzit ce a spus directorul Şcolii de Antrenori. Dialog aprins între cei doi. VIDEO

FCSB

Comentarii

Meme Stoica şi Lucian Burchel - directorul Şcolii de Antrenori - au avut o discuţie aprinsă după ce Leo Strizu n-a fost luat de FCSB în cantonamentul din Antalya.

La FCSB a apărut o nouă situaţie atipică. Leo Strizu, cel care în acte este antrenor principal, n-a fost luat de FCSB în cantonamentul din Antalya.

Lucian Burchel, directorul Şcolii Federale de Antrenori, condamnă însă decizia luată de cei de la FCSB. Pe de altă parte, Mihai Stoica spune că Leo Strizu a fost lăsat acasă, deoarece ar urma să fie schimbat.

Dialog aprins între Meme Stoica şi Lucian Burchel: ”O inepţie”

Lucian Burchel a intrat în direct, prin telefon, în cadrul emisiunii Sport Report, duminică seară, pe Orange Sport 1.

Silviu Tudor Samuilă, moderatul emisiunii, a încercat să obţină o poziţie din partea Şcolii Federale de Antrenori faţă de acea decizie luată de FCSB, să-l lase pe Leo Strizu acasă.

Printre altele, Lucian Burchel a vorbit despre un scenariu foarte nefericit în care jucătorii ar putea avea de suferit dacă antrenamentele nu sunt conduse de un tehnician avizat:

”Este vorba despre integritatea sportivului. Doamne fereşte, au loc morţi pe teren, în condiţii în care se trimite o echipă profesionistă cu jucători care sunt avizaţi să facă efort”, a spus Burchel.

Afirmaţia l-a enervat pe Mihai Stoica, cel care care a explicat că de sănătatea jucătorilor se ocupă medicii, nu antrenorii. A urmat un dialog încins între Meme Stoica şi Lucian Burchel:

Silviu Tudor Samuilă: Care este motivul pentru care Leo Strizu nu a plecat în cantonament? Că până la urmă este antrenorul cu licenţă PRO de la voi.
Meme Stoica: A fost, nu ştiu dacă la momentul ăsta va fi tot el sau vom decide ca un alt deţinător de licenţă PRO să stea pe bancă.
Samuilă: Există posibilitatea să aduceţi un alt antrenor?
Meme Stoica: Exact! Nu cred că poate cineva să ne oblige ca antrenorul care, la momentul acesta, deţine licenţa PRO la noi să fie cu echipa când noi nu ştim dacă el va continua. Dar nu am înţeles cum este aia cu dacă moare vreun jucător sau dacă se accidentează un jucător... aşa am înţeles, poate am înţeles greşit.
Samuilă: Domnul Burchel a explicat că ar trebui să existe oameni care să aibă calificarea necesară pentru a face un antrenament...
Meme Stoica: Aia am înţeles. Am înţeles eu greşit că dacă se accidentează sau dacă moare un jucător? Păi trebuie să fii antrenor?
Lucian Burchel: Nu este prezentat tot contextul. Nu am vorbit de FCSB, am vorbit de cazuri nefericite, de accidente care se produc în timpul antrenamentului sau după antrenament...
Meme Stoica: Aia avem medic şi doi asistenţi medicali, şi doi maseuri, şi doi kinetoterapeuţi.
Burchel: Deci există astfel de accidente, se întâmplă, în condiţiile în care în teren nu există oameni care conduc procesul din punct de vedere al instruirii, cu calificare, este o gravă problemă.
Meme Stoica: Vă imaginaţi cât de aberantă este această discuţie pe care o purtăm? Dacă nu-i antrenor (n.r. cu licenţă PRO) se accidentează jucătorii şi avem probleme? Păi ce ne facem, că s-au accidentat Olaru cu Compagno la meci, cu antrenor cu licenţă PRO pe bancă?
Burchel: Da, este adevărat. Eu nu vorbesc despre FCSB...
Meme Stoica: A, ok. Dar puteţi să-mi explicaţi de ce, anul trecut, Rapid a fost fără antrenor cu licenţă PRO în cantonament şi nimeni nu a spus nimic?
Burchel: Pentru că anul trecut, Lucian Burchel n-a avut această sarcină din partea Comitetului Executiv. În CEx eu am preluat această funcţie pentru a încerca aducerea întregului proces de licenţiere UEFA la nivel european. Pentru asta a fost foarte multă muncă, ştim că suntem în plin curs. Probleme legate de astfel de situaţii, în momentul în care am fost desemnat să le semnalez, le-am urmărit şi au fost puse pe piaţă. Adică cazul Mihai Iosif, cazul Croitoru... Acum un an şi ceva au fost amendaţi pentru anormalităţile pe care le-au produs. Însă ei, totuşi, erau calificaţi, chiar dacă nu deţineau licenţele potrivite. Pentru asta au fost amendaţi. Faptul că se întâmplă un astfel de lucru la FCSB nu este normal. Dar încă o dată spun, nu ştiu motivul pentru care Leo a rămas acasă.
Meme Stoica: Pentru că nu se ştie dacă va mai fi el în continuare.
Burchel: Da, e posibil...
Meme Stoica: Îţi spun eu că aşa e.
Burchel: Eu la general al vorbit, n-am dat cazul FCSB. Grija noastră este să semnalăm toate lucrurile astea şi să le luăm în calcul. Pentru că ar fi păcat ca un astfel de lucru (n.r. accidentarea unui jucător din cauza lipsei unui antrenor specializat), Doamne fereşte, să se întâmple într-o astfel de situaţie.
Meme Stoica ridică vocea: Ce lucru ”Doamne fereşte” să se întâmple? Să se accidenteze un jucător pentru că nu este antrenor (n.r. cu licenţă PRO)? Vă daţi seama că asta este o inepţie? Vorbim de medic acolo calificat, de medic.
Burchel: Mihai, medicul nu antrenează...
Meme Stoica: Neamţu (n.r. Cristi Neamţu, fost portar la U Craiova) a murit nu pentru că n-a fost antrenat la momentul ăla. Neamţu a murit pentru că s-a lovit şi au fost probleme că nu era medic la echipă. De unde şi până unde dramatizaţi la momentul ăsta? Vă spun şi altceva... Daţi-mi dumneavoastră un sfat, că sunteţi şeful şcolii de antrenor de la FRF! Noi nu ştim, deoacamdată evaluăm situaţia, probabil că nu va rămâne Strizu, ce facem dacă nu va rămâne? Să-l trimitem pe Strizu acolo, deşi el nu va rămâne?
Burchel: Părere mea este următoare: Leo Strizu, până în momentul în care se decide schimbarea, trebuie să fie lângă echipă. În momentul în care aţi făcut schimbarea, toate sunt în regulă.
Meme Stoica: Dacă este în imposibilitate să meargă acolo?
Burchel: Trebuie să găsiţi pe cineva cu care să faceţi un contract rapid...
Meme Stoica, ironic: Exact asta căutam acum, să găsim pe cineva cu care să facem un contract şi care să poată să meargă (n.r. în cantonament).
Burchel: Să faceţi un contract la ce nivel? Să-l luaţi antrenor. Adică să decideţi împreună că este cea mai bună soluţie şi să omul ăla să răspundă de destinele echipei.
Meme Stoica: Bineînţeles, asta căutăm acum.

FCSB se gândeşte să-l schimbe pe Leo Strizu

Mihai Stoica susţine că Leo Strizu a fost lăsat acasă cu un motiv: ar urma să fie schimbat.

Cei de la FCSB vor alege fie o variantă internă, fie vor negocia cu un antrenor din afara clubului, care este deţinător de licenţă PRO, dar care va accepta rolul de principal pe care-l joacă Mihai Pintilii.

FCSB are deja în club un deţinător de licenţă PRO. Este vorba despre Ionuţ Ilie, 47 de ani, antrenor care activează în cadrul academiei FCSB.

Afla mai multe despre: meme stoica 

viewscnt
Articole similare