Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mihai Stoichiţă, detalii din vestiarul României după umilinţa de la Podgorica: ”Asta le-am zis”. Îi ia apărarea lui Chiricheş: ”În alte vremuri i-ar fi fost tăiat capul”

Mihai Stoichiţă, detalii din vestiarul României după umilinţa de la Podgorica: ”Asta le-am zis”. Îi ia apărarea lui Chiricheş: ”În alte vremuri i-ar fi fost tăiat capul”
Comentarii

la o zi după ce afirma că România va reuşi să câştige grupa sa din Nations League, Mihai Stoichiţă a fost nevoit să vorbească despre înfrângerea cu Muntenegru, meci în care elevii lui Edi Iordănescu nu au contat absolut deloc.

Mihai Stoichiţă afirma înaintea meciului cu Muntenegru că România ar putea să câştige grupa din Nations League, dar naţionala a început cu stângul.

”Tricolorii” au fost înfrânţi la Podgorica şi nu au contat deloc în ofensivă, Vlad Chiricheş gafând la ambele goluri ale gazdelor.

Odată cu ajungerea în Bosnia pentru următorul meci, Mihai Stoichiţă a dezvăluit ce discuţie a avut cu elevii lui Edi Iordănescu şi i-a luat apărarea lui Vlad Chiricheş.

Mihai Stoichiţă, detalii din vestiarul României după umilinţa de la Podgorica

”(n.r. cât de mare a fost dezamăgirea?) La modul cum ne-am prezentat, cred că au caracterizat-o ei prin declaraţiile pe care le-au luat după meci. Ne-am prezentat aşa cum ne-am prezentat.

Dar... ştii cum e la fotbal, poţi să o îndrepţi de la o zi la alta, de la o săptămână la alta. Acum, la trei zile. Să sperăm că nu vom mai fi la fel de vulnerabili, pentru că am fost extrem de vulnerabili în meciul ăsta.

Aşa, parcă timoraţi, de ce, nu ştiu, ultima partidă o câştigasem aici, mai ales că nu au jucat nici cele două vedete ale lor.

În orice caz, aseară la sfârşitul meciului, am stat de vorbă cu Savice şi mi -a spus <<dom'le, nu te supăra, dar am jucat mult mai bine ca voi>>. Ăsta e adevărul. Ce să mai comentez?

Poate e mai uşor (n.r. cu Bosnia), că ştii cum e, cei pe care i-am întâlnit aseară au fost extrem de devotaţi, determinaţi şi extrem de motivaţi că câştige împotriva României.

Probabil că nici ei se aşteptau la asta, am înţeles că au fost şi nişte discuţii pe acolo, între jucători, după meci, în care erau şi ei surprinşi de ce s-a întâmplat.

Trebuie să recunoaştem că oamenii din teritoriul ex-iugoslav sunt puternici, au această înclinaţie către luptă, nu îi spunem război.

După meci m-am dus la ei şi le-am zis... erau într-adevăr... prima oară văd echipa naţională a României aşa, foarte trişti, capul în jos.

Le-am zis <<băi, băieţi, orice lucru se poate repara în viaţă, inclusiv această înfrângere>>. Nu e prima oară şi probabil nici ultima oară când o să trăiască o astfel de deziluzie.

Pentru că... asta e viaţa fotbalistului, fiind şi foarte tineri, unii dintre ei vor juca mult timp. Să dea Dumnezeu să aibă mai multe motive de bucurie, dar trebuie să ştii să gestionezi şi astfel de situaţii.

(n.r. pe Edi cum l-aţi simţit?) Păi cum să îl simt? Am înţeles că Edi s-a referit la jucători în primul rând, împreună.

Eu îi spun lui Edi un lucru: toţi suntem de vină, nu numai el, nu numai el sau jucătorii. Toţi suntem, pornim la drum un grup, grupul ăla trebuie să rămână unit.

În momentul în care eu o să spun că sunt de vină jucătorii, sau Edi, sau eu, sau altul, în momentul acela acest grup se va dezmembra.

Cristea am înţeles că a călcat într-o gaură, aseară am crezut că a fost lovit prima oară, în lateral, la genunchi, te electrocutează zicem.

Când colo, uite ce s-a întâmplat, îmi pare foarte rău, e o accidentare care o să îl ţină ceva vreme departe de teren şi eu zic că era şi într-un moment bun pentru el.

Dacă selecţionerul avea încredere în el şi i-a acordat această încredere prin prezenţa sa în primul 11 pe un post... nu cel mai obişnuit pentru el, înseamnă că are potenţial şi calitate.

(n.r. câţi jucători credeţi că trebuie schimbaţi după meciul de ieri?) Nu mă întreba pe mine, nu fac eu selecţia şi nu fac eu echipa. Atât am auzit că eu selecţionez, că eu fac schimbări...

Nu vreau să vorbesc despre aceste lucruri, sunt speculaţii făcute de oameni care au alte interese, nici nu mă interesează ce vorbesc, vreau să le transmit că echipa naţională a României nu este ceea ce cred ei.

E o echipă care poate să revină în orice moment. Mergem la Campionatul de juniori U19, mai avem jucători care vin din urmă.

A greşit, da, dar dacă trăim în timpul Revoluţiei Franceze, probabil că i-ar fi tăiat capul lui Chiricheş.

Ar trebui să îl păstrăm în continuare, zuic eu, pentru că are potenţial să joace în continuare. Noi am devenit nişte exrtremişti în fotbal.

Cum ni se întâmplă ceva, suntem nişte oameni care tăiem capete şi mâini şi picioare. Eu nu sunt aşa şi am să încerc să îi sfătuiesc să îşi ţină capul pe umeri”, a declarat Mihai Stoichiţă.

Afla mai multe despre: mihai stoichiţă 

viewscnt
Articole similare