Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mihai Stoichiţă ştie ce e de făcut la meciul României cu Slovacia: "Trebuie să fim inteligenţi, să nu avem un orgoliu foarte mare"

Mihai Stoichiţă ştie ce e de făcut la meciul României cu Slovacia: "Trebuie să fim inteligenţi, să nu avem un orgoliu foarte mare"

Echipa națională

Comentarii

România a pierdut partida cu Belgia din a doua etapă a fazei grupelor de la EURO 2024, dar păstrează şanse semnificative de calificare în fazele eliminatorii ale turneului final din Germania.

România a ratat şansa de a-şi obţine locul în optimile de finală chiar la capătul etapei a 2-a din faza grupelor. "Tricolorii" au fost copleşiţi de favorita grupei E, Belgia, care a reuşit să deschidă scorul în primele două minute ale meciului de la Koln.

Selecţionata lui Edward Iordănescu nu a avut puterea să revină, iar belgienii şi-au dublat avantajul, în actul secund şi s-au impus cu scorul de 2-0. Naţionala României are mai multe variante de calificare, la partida cu Slovacia. O victorie i-ar aduce României o calificare răsunătoare, în timp ce un rezultat de egalitate le-ar conferi ambelor echipe un loc printre primele 16 echipe ale Europei. 

Mihai Stoichiţă, directorul tehnic al Federaţiei Române de Fotbal, a vorbit despre abordarea pe care naţionala României ar trebui să se bazeze, la partida de la Frankfurt, de pe data de 26 iunie. 

Mihai Stoichiţă: "Nu cred că Slovacia o să vină să ne atace în valuri"

"Acest calcul este foarte raţional, să faci un egal care califică ambele echipe. Nu ştiu dacă nu cumva, Slovacia nu depinde de celălalt meci, dar înţeleg că nu. Eu nu cred că Slovacia o să vină să ne atace în valuri. Ştie punctele forte ale României şi nu se va desface. Nu vor fi atât de multe probleme pentru apărarea României pentru că nu îşi va permite să rişte.

Ar fi foarte interesat să văd ce spun slovacii. Cum să nu semnez pentru un egal cu Slovacia? Nu are nicio logică să riscăm. Trebuie să fie un joc al siguranţei, trebuie să fim inteligenţi.", a declarat Mihai Stoichiţă, la Fanatik.

Oficialul FRF este de părere că mândria exagerată ar trebui trecută în plan secund, iar o abordare mai prudentă ar ajuta selecţionata "tricoloră" să obţină calificarea la capătul meciului cu Slovacia.

"Vrem să ne calificăm, este normal şi este singurul răspuns logic. Egalul este cea mai logică soluţie, aşa este. Trebuie să te mulţumeşti cu un egal să te califici. Nu trebuie un orgoliu foarte mare.", a mai spus Stoichiţă.

Afla mai multe despre: echipa nationalaeuro 2024mihai stoichitaromaniaslovacia 

viewscnt
Articole similare