You are here:

Reacţia lui Stoichiţă, după Belgia - România 2-0: ”Greu de explicat cum ajung jucători aşa de buni într-o ţară aşa de mică. Slovacia e de nivelul nostru”

Reacţia lui Stoichiţă, după Belgia - România 2-0: ”Greu de explicat cum ajung jucători aşa de buni într-o ţară aşa de mică. Slovacia e de nivelul nostru”

Echipa națională

Comentarii

România a fost învinsă de Belgia, la EURO 2024, iar Mihai Stoichiţă (70 de ani) a tras concluziile acestui eşec.

România a pierdut contra Belgiei, scor 0-2, în etapa a doua din grupa E, dar rămâne în continuare pe o poziţie avantajoasă de a se califica în optimile de finală.

Totul se va decide în duelul cu Slovacia, programat miercuri, 26 iunie, de la 19:00, la Frankfurt.

Stoichiţă, prima reacţie după eşecul cu Belgia: ”Am ieşit cu capul sus. Ne-au bătut nişte individualităţi, nu o echipă”

Directorul tehnic al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Mihai Stoichiţă, a reacţionat cu privire la cele întâmplate la Koln şi are încredere că naţionala lui Edi Iordănescu poate avansa în fazele eliminatorii de la EURO 2024.

”Ne-au bătut nişte individualităţi, nu o echipă. Şi noi am făcut destul de multe lucruri bune împotriva locului 3 din lume. Cred că am reuşit să ieşim cu capul sus din această întâlnire, putea fi şi mai rău, dar şi mai bine.

Erau momente în care puteam să întoarcem soarta jocului sau ei să marcheze mai mult, dar, în orice caz, am jucat împotriva unor jucători care... greu de explicat cum ajung aşa de buni într-o ţară aşa de mică.

Până la urmă aria de selecţie e destul de mică ţinând cont de dimensiunile ţării şi de numărul populaţiei. Sunt impresionat, să-i felicităm, am avut jucători buni în seara asta care n-au reuşit să înscrie, dar suntem tot pe primul loc şi păstrăm şanse la calificare în continuare.

Vom juca cu o echipă bună, dar fără individualităţi (n.r. Slovacia), se nivelează jocul după părerea mea. Putem obţine calificarea pe care ne-o dorim foarte mult. Am avut ocazii de gol, n-am reuşit să le fructificăm. Mai multă atenţie, concentrare acolo, când eşti 1 la 1 cu portarul.

Am avut un compartiment defensiv destul de sigur, un portar care şi-a făcut treaba bine. Când am ieşit la joc în a doua repriză am mai creat şi noi nişte spaţii pentru ei.

Edi Iordănescu a făcut foarte multe schimbări astăzi, n-au intrat rău în teren, nici Olaru, nici Ianis, ceilalţi au jucat prea puţin... Deian, Alibec. Absolut, e un dezavantaj (n.r. faptul că Slovacia are o zi în plus de pregătire), dar cred că la nivelul ăsta şi cu jucători foarte tineri nu vom avea probleme fizice în ultimul meci.

Am văzut reacţia jucătorilor la sfârşitul meciului, ne-am dus în vestiar, a fost şi preşedintele, am fost şi eu, Edi. Suntem totuşi pe primul loc, avem cea mai mare şansă să terminăm pe primul loc în această grupă.

Nimic nu s-a pierdut, n-a retrogradat nimeni în nicio ligă şi avem şanse în continuare să câştigăm campionatul, aşa trebuie privit totul din punctul meu de vedere. Nu am retrogradat în divizia B şi păstrăm şanse să câştigăm campionatul.

Slovacia e o echipă de nivelul nostru, dacă jucăm bine cu ei, putem să-i depăşim”, a declarat Stoichiţă, conform Gsp.

Afla mai multe despre: echipa nationalaromaniamihai stoichitafrfeuro 2024 

viewscnt
Articole similare