You are here:

Mihai Stoichiţă a numit "tricolorul" cu o prestaţie ireproşabilă împotriva Ucrainei: "A făcut un meci perfect" | EXCLUSIV

Mihai Stoichiţă a numit "tricolorul" cu o prestaţie ireproşabilă împotriva Ucrainei: "A făcut un meci perfect" | EXCLUSIV

Echipa națională

Comentarii

România a avut parte de un debut spectaculos la EURO 2024. "Tricolorii" s-au impus cu scorul de 3-0 împotriva reprezentativei Ucrainei, la primul meci la această ediţie a Campionatului European.

Pentru naţionala României, succesul împotriva Ucrainei de la Munchen reprezintă abia al doilea succes al reprezentativei noastre la Campionatul European. Fără victorii la ultimele două ediţii la care am fost prezenţi, cele din 2008 şi 2016, România a început cum nu se putea mai bine turneul final din Germania.

Mihai Stoichiţă, directorul tehnic al Federaţiei Române de Fotbal, a urmărit prestaţiile tuturor fotbaliştilor echipei naţionale şi a analizat în detaliu reuşitele fotbaliştilor lui Edi Iordănescu, la partida cu Ucraina.

Oficialul FRF a evidenţiat un "tricolor" al cărei prestaţii a numit-o "perfectă". Este vorba de mijlocaşul defensiv de la Pisa, Marius Marin, care a impresionat prin calmul său de la mijlocul terenului, indiferent de maniera pressing-ului abordat de fotbaliştii ucraineni.

Stoichiţă a remarcat şi schimbarea în jocul celor doi atacanţi laterali, Florinel Coman şi Dennis Man, care au contribuit semnificativ atât pe plan ofensiv cât şi în defensivă. Prestaţiile celor doi, din punct de vedere defensiv, l-au surprins plăcut pe oficialul FRF. Nici Florin Niţă nu a scăpat de laudele directorului tehnic al FRF, care a vorbit inclusiv de eforturile fundaşilor de a ţine intactă poarta apărată de experimentatul goalkeeper.

Mihai Stoichiţă: "Toţi aceşti băieţi se sacrifică pentru echipă"

"Niţă a fost fantastic, ambii fundaşi centrali sunt doi oameni care au forţa, capacitatea şi ştiinţa de a se bate cu vârfuri de mare calitate, cum e Dovbyk, golgheterul din campionatul Spaniei. Înaintea meciului, m-am dus să mă uit la ucraineni, erau forţe ale naturii, iar fundaşii noştri n-au avut nicio problemă.

Fundaşii de margine au o capacitate de efort incredibilă, fac sprinturi, pasează, centrează, nici nu mai trebuie să spunem de ce adversari au. Raţiu şi Bancu au transformat jucătorii adverşi în... Din acţiuni periculoase, jucătorii noştri îi obligau pe adversari să transforme fazele în faze normale de joc.

Marius Marin a făcut un meci perfect. Am avut doi interi care au marcat. Transformarea din rege în servitor, când n-ai mingea, eşti servitor, când ai mingea, eşti rege. Ce pot să mai zic de doi oameni care au şi marcat?

Coman şi Man. Ştiu că aşteptăm spectacol de la ei, dar ei au renunţat la spectacol şi fac faze de apărare, la fel şi Mihăilă. Toţi aceşti băieţi se sacrifică pentru echipă. Toţi cei care au intrat în teren au jucat pentru echipă", a declarat Mihai Stoichiţă, pentru Orange Sport.

Afla mai multe despre: echipa nationalaromaniamihai stoichitaucrainaeuro 2024 

viewscnt
Articole similare