Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Motivul din spatele ”dispariţiei” lui Sabău de pe banca tehnică! Piţurcă a dezvăluit de ce nu mai antrenează acesta: ”Asta e situaţia” | EXCLUSIV

Motivul din spatele ”dispariţiei” lui Sabău de pe banca tehnică! Piţurcă a dezvăluit de ce nu mai antrenează acesta: ”Asta e situaţia” | EXCLUSIV

Fotbal intern

Comentarii

Unul dintre marii mijlocaşi din istoria României, Ioan Ovidiu Sabău (54 de ani) a luat-o pe drumul antrenoratului după retragerea din activitate, dar este liber de contract de aproape nouă ani, după aventura de pe banca tehnică a lui ASA Tg. Mureş.

Ioan Ovidiu Sabău este unul dintre cei mai mari mijlocaşi din istoria României şi unicul jucător român care se poate mândri cu distincţia de a apărea pe coperta jocului FIFA.

Fostul ”tricolor” a însumat 55 de apariţii pentru echipa naţională şi a ridicat trei titluri, patru Cupe şi o Supercupă în cariera de jucător, alături de Rapid, Dinamo şi Feyenoord.

Retras din activitate de abia în 2005, Sabău a făcut primii paşi în antrenorat încă de când era fotbalist, fiind jucător/antrenor la U Cluj şi Gaz Metan.

Apoi, după ce şi-a agăţat ghetele în cui, fostul mijlocaş a preluat-o pe Gloria Bistriţă, înainte de a le mai pregăti pe Poli Timişoara, FCM / ASA Tg. Mureş, în trei mandate, şi Rapid.

Motivul din spatele ”dispariţiei” lui Ioan Ovidiu Sabău de pe banca tehnică

După ultima despărţire de echipa din Tg. Mureş, care a avut loc în martie 2014, Ioan Ovidiu Sabău a ”dispărut” de pe banca tehnică şi se apropie de aniversarea de nouă ani fără să fi pregătit vreo echipă.

Într-un interviu cu Orange Sport, Victor Piţurcă l-a dat exemplu pe fostul mijlocaş şi a afirmat că, din cauza declinului fotbalului românesc, antrenorii ca el nu îşi mai găsesc locul în Superligă.

Fostul selecţioner a explicat că motivul pentru care Sabău nu a mai pregătit vreo echipă este pentru că nu ar fi rezistat diverselor intervenţii din partea factorilor de decizie de la club.

Sunt şi antrenori de genul acesta (n.r. care nu sunt dispuşi să facă compromisuri), îl dau exemplu pe Ovidiu Sabău, care e un antrenor cu mare personalitate şi, iată, nu mai antrenează.

De ce? Nu are unde. Unde să antreneze? Pentru că unde merge se loveşte de problemele de la club, cu preşedintele, care se implică, patronii şi aşa mai departe.

Vedem că numai fotbalul are de pierdut cu ceea ce se întâmplă, dar asta e situaţia”, a declarat Victor Piţurcă, pentru Orange Sport.

Deşi nu a mai fost antrenor, în perioada 2016-2019, Ioan Ovidiu Sabău a ocupat funcţia de manager general al U Cluj.

Afla mai multe despre: ioan ovidiu sabău 

viewscnt
Articole similare