You are here:

Naţionala ameninţă cu retragerea de la EURO 2024! Oficialul federaţiei a trimis deja o cerere spre UEFA: "Este scandalos"

Naţionala ameninţă cu retragerea de la EURO 2024! Oficialul federaţiei a trimis deja o cerere spre UEFA: "Este scandalos"

EURO

Comentarii

Secretarul general al Asociaţiei de Fotbal a Serbiei, Jovan Surbatovic, a înaintat o cerere spre UEFA cu scopul de a incrimina suporterii croaţi şi albanezi care ar fi scandat împotriva Serbiei în minutul 59 al partidei disputate la Hamburg.

Oficialul forului din Serbia a ameninţat, de asemenea, cu retragerea echipei de la turneul final de Campionat European în condiţiile în care UEFA nu va acţiona împotriva Croaţiei şi a Albaniei pentru scandările din timpul meciului, cât şi pentru bannerele cu caracter politic afişate de suporterii albanezi.

Surbatovic a catalogat scandările şi manifestările albanezilor drept rasiste şi cere dreptate, în condiţiile în care naţionala Serbiei, implicit suporterii acesteia, au primit suspendări drastice ca urmare a propriilor manifestări legate de independenţa statului Kosovo.

Acelaşi Surbatovic îşi doreşte ca federaţiile celor două ţări implicate, Croaţia şi Albania, să fie pedepsite corespunzător de către UEFA, iar în cazul în care acest lucru nu se va întâmpla, Asociaţia de Fotbal a Serbiei va lua în calcul o retragere a echipei naţionale de la EURO 2024.

Serbia, apel la UEFA după scandalul din timpul meciului Croaţia - Albania

"În primul rând, vreau să le mulţumesc fanilor noştri pentru sprijinul acordat în meciul cu Anglia şi sper că vom învinge Slovenia. Ceea ce s-a întâmplat este scandalos şi vom cere sancţiuni din partea celor de la UEFA, chiar dacă înseamnă că nu ne vom continua parcursul în competiţie. Suntem siguri că vor fi pedepsiţi, pentru că au răspuns deja la apelul nostru de a-l exclude pe aşa-zisul jurnalist din Albania.

Vom cere celor de la UEFA să pedepsească federaţiile ambelor ţări. Nu vrem să recurgem la asta, dar dacă UEFA nu le pedepseşte, ne vom gândi cum vom proceda. Am fost pedepsiţi pentru cazuri izolate, iar fanii noştri s-au comportat mult mai bine decât ceilalţi. Noi sârbii sunt gentlemeni şi avem o inimă încăpătoare, aşa că îi rog pe suporteri să fie şi ei gentlemeni.", a declarat Jovan Surbatovic, conform RTS.

Afla mai multe despre: euro 2024serbiacampionatul europeancroatiaalbania 

viewscnt
Articole similare