You are here:

Szymon Marciniak va arbitra partida dintre Belgia şi România de la EURO 2024. Polonezul a fost protagonistul unui scandal în Champions League

Szymon Marciniak va arbitra partida dintre Belgia şi România de la EURO 2024. Polonezul a fost protagonistul unui scandal în Champions League

Echipa națională

Comentarii

Arbitrul polonez Polonezul Szymon Marciniak va conduce la centru meciul Belgia - România, care se va disputa, sâmbătă, de la ora 22.00, în grupa E de la EURO 2024.

În camera VAR se vor afla polonezii Bartosz Frankowski şi Tomasz Kwiatkowski şi slovenul Nejc Kajtazovic. Marciniak a arbitrat finala Cupei Mondiale din 2022, câştigată de Argentina în faţa Franţei, în prelungiri.

Marciniak, delegat pentru meciul României cu Belgia

Marciniak a fost protagonistul unui scandal de proporţii la un meci important al sezonului recent încheiat de UEFA Champions League. Cel mai bun arbitru al Poloniei le-a răpit şansa celor de la Bayern Munchen la un potenţial gol egalizator în ultimele minute ale partide cu Real Madrid din semifinalele UEFA Champions League.

În minutul 90+13, Bayern Munchen s-a aflat pe un contraatac promiţător, dar arbitrul a fluierat prematur offside la o poziţie suspectă a lui Matthijs De Ligt. În mod normal, de la introducerea noilor reglementări VAR, recomandarea pentru arbitrii de centru este aceea de a lăsa faza să continue şi de a analiza ulterior fazele suspecte.

Sistemul VAR nu a putut interveni din cauza fluierului arbitrului, iar faza s-a încheiat cu o lovitură liberă pentru Real Madrid, în urma semnalizării iniţiale a "centralului" polonez. Astfel, România va avea parte de un arbitru experimentat la centru în partida cu Belgia, meci ce se dispută sâmbătă, 22 iunie, de la ora 22, la Koln.

Afla mai multe despre: echipa nationalaszymon marciniakromaniabelgiaeuro 2024 

viewscnt
Articole similare