You are here:

Jurnaliştii englezi au pus ochii pe un "tricolor" prezent la EURO: "E demonul din România". Capitolul la care i-a uimit pe britanici

Jurnaliştii englezi au pus ochii pe un "tricolor" prezent la EURO: "E demonul din România". Capitolul la care i-a uimit pe britanici

Echipa națională

Comentarii

Presa din Anglia a rămas uimită după rezultatul surprinzător obţinut de naţionala României împotriva Ucrainei, la primul meci al celor două echipe la EURO 2024.

Jurnaliştii englezi au remarcat, în mod special, un fotbalist cu o calitate la nivelul celor mai buni fotbalişti din Europa. Este vorba de Valentin Mihăilă şi viteza sa comparabilă cu cea a celor mai agili fotbalişti de top din Europa.

Englezii, uimiţi de fotbalistul naţionalei României

La capitolul vitezei de top, Valentin Mihăilă s-a clasat pe prima poziţie în clasamentul realizat de UEFA, în condiţiile în care fotbalistul Parmei a fost introdus în teren în repriza a doua a partidei cu Ucraina. 35.9 kilometri pe oră a fost viteza maximă atinsă de fostul om al Universităţii Craiova, pe o distanţă de 3.4 kilometri. Jurnaliştii britanici au titrat: "Demonul vitezei din România", alături de o descriere sugestivă în care este prezentat şi Kylian Mbappe, unul dintre cei mai rapizi fotbalişti ai planetei.

Jeremy Doku, viitorul adversar al naţionalei României, în partida crucială împotriva Belgiei, a înregistrat o viteză maximă de 35.3 km/h, cu un total de 8.5 km alergaţi, în condiţiile în care a evoluat 84 de minute, spre deosebire de Mihăilă care a petrecut 32 de minute pe terenul de joc.

Un factor care a contribuit la titularizarea lui Florinel Coman în faţa lui Valentin Mihăilă a fost o răceală cu care fotbalistul Parmei s-a confruntat în zilele premergătoare partidei, inclusiv în ziua meciului. Valentin Mihăilă are şansa să-şi arate calităţile fizice la partida cu Belgia, care va avea loc sâmbătă, 22 iunie, de la ora 22:00, la Koln. 

Afla mai multe despre: echipa nationalavalentin mihailaromaniaucrainaeuro 2024 

viewscnt
Articole similare