You are here:

Naţionala României şi-a aflat adversarele din grupa Campionatului Mondial! "Suntem în faţa unor echipe cotate superior, dar noi am reuşit să facem faţă"

Naţionala României şi-a aflat adversarele din grupa Campionatului Mondial! "Suntem în faţa unor echipe cotate superior, dar noi am reuşit să facem faţă"

Sporturi

Comentarii

România va avea adversari puternici în grupa competiţiei care va avea loc anul viitor în Filipine: Polonia, Ţările de Jos şi Qatar. Meciurile vor avea loc în perioada 12-28 septembrie 2025.

Chiar dacă este o ţară aflată la distanţă de România, jucătorii noştri sunt siguri că vor avea susţinători în tribune. Este vorba de membrii Ambasadei României în Filipine, care în frunte cu ambasadoarea Răduţa Dana Matache şi-au anunţat deja prezenţa la meciuri.

„Am fost reprezentaţi la tragerea la sorţi de ambasadoarea României din Filipine. Îi mulţumesc pentru faptul că ne-a contactat, ne-a reprezentat şi ne-a transmis câteva idei cam unde se poate sta echipa şi în ce condiţii. Ne-a spus că abia aşteaptă să cunoască echipa României şi să strige, să vină cu drapelul României la acest Campionat Mondial. Deci avem deja o conexiune cu ce se întâmplă acolo, urmează mai departe să facem noi demersurile pentru a ajunge în Filipine”, a declarat Adin Cojocaru, preşedintele Federaţiei Române de Volei.

În ceea ce priveşte adversarii din grupă, şeful federaţiei este realist: la Mondiale nu există meciuri uşoare.

„E o competiţie unde nu cred că ajung echipe slabe, medii sau puternice. Toate sunt acolo pentru a câştiga fiecare joc. Suntem în faţa unor echipe cotate superior, dar cum noi am reuşit să facem faţă unor echipe puternice şi la Campionatul European, meciuri câştigate cu campioana olimpică, Franţa, cu Croaţia care era bine cotată, cu Turcia, înseamnă că şi noi putem juca şi, de ce nu, să şi câştigăm”, a mai spus el. 

Secretul naţionalei – prietenia dintre jucători

Marele atu al echipei noastre este faptul că jucătorii sunt ca o familie, în care nu mai contează rivalităţile de la echipele de club. De altfel, tricolorii au urmărit împreună tragerea la sorţi, ei aflându-se, majoritatea, la Cupa Arcada, acolo unde au participat cu echipele lor de club: Dinamo, Steaua sau Arcada.

„Mă bucur foarte mult pentru că aceşti jucători, împreună cu selecţionerul, au reuşit să înţeleagă că până la urmă forţa grupului e mult superioară individualităţilor, iar faptul că au stat împreună şi au urmărit nu înseamnă decât că şi-au dorit şi că e un punct de plecare în pregătirea ce va urma pentru această competiţie”, a adăugat preşedintele Federaţiei Române de Volei.

Turneul final al Campionatului Mondial masculin de volei este programat în Filipine, în perioada 12-28 septembrie. Echipa noastră va face parte din Grupa B, alături de Polonia, liderul clasamentului FIVB, vicecampioana olimpică şi mondială şi deţinătoarea titlului european, Ţările de Jos, ocupanta locului 13 în lume şi Qatar, formaţia de pe poziţia 21 în clasamentul mondial. Tricolorii sunt pe 26 în lume.

Tragerea la sorţi a fost urmărită de preşedintele Federaţiei, Adin Cojocaru, de la Baia Mare, acolo unde acesta participa la Consfătuirea Arbitrilor şi Observatorilor de volei.

„Am urmărit tragerea la sorţi cu bucurie şi cu emoţie am. Am fost în acest weekend la Baia Mare la o consfătuire a arbitrilor şi a observatorilor. Eram în cadrul acestei consfătuiri şi m-am retras pentru a putea urmări tragerea la sorţi cu emoţie şi bucurie, aşteptând să vedem să vedem cu cine ne putem confrunta”, recunoaşte Adin Cojocaru.

Obligativitatea folosirii a doi jucători români în prima divizie a ajutat la calificarea la Mondiale

Conform şefului FRV, regula pe care a iniţiat-o acum trei ani, alături de membrii Consiliului Director, ca pe teren la meciurile din prima divizie să se afle obligatoriu cel puţin doi jucători români, a contribuit la această calificare istorică a naţionalei.

„Eu îmi voi menţine declaraţia pe care am făcut-o dinainte de a apărea Legea Novak: cred că este extrem de utilă această folosire a jucătorului român în teren, pentru că am spus şi mă repet nu poţi realiza, nu poţi creiona, nu poţi antrena, nu poţi performa cu nişte jucători care să realizeze sau să formeze echipa naţională, dacă în mare parte din timp doar se antrenează şi sunt în zona rezervelor. 100% e un câştig şi voi susţine acest lucru, pentru că la noi, la volei, s-a demonstrat utilitatea ei”, a adăgat şeful din volei. 

Pentru selecţionerul naţionalei masculine, Sergiu Stancu, calificarea la Campionatul Mondial este cea mai mare performanţă a carierei.

„Putem să învingem orice echipă dacă jucăm la nivelul nostru cel mai înalt. Este o grupă din care cu siguranţă putem merge mai departe. Eu zic că la aceste Mondiale orice este posibil, cred că putem învinge şi Ţările de Jos şi Qatar, dacă jucăm la cel mai înalt nivel. Cu polonezii, normal, şansele sunt de partea lor. Dar dacă am învins anul trecut, la Europene, Franţa, campioana olimpică, de ce să nu ne gândim că putem învinge la Mondiale şi vicecampioana olimpică, Polonia? Cu siguranţă vom putea pune probleme”, a spus Sergiu Stancu, selecţionerul naţionalei masculine de volei a României.

Afla mai multe despre: volei romaniaromania campionatul mondial de volei 

viewscnt
Articole similare