You are here:

Nici Koeman nu a înţeles ce a vrut să facă Dumfries cu Turcia, dar Olanda e în semifinale: ”Denzel este iertat”

Nici Koeman nu a înţeles ce a vrut să facă Dumfries cu Turcia, dar Olanda e în semifinale: ”Denzel este iertat”

EURO

Comentarii

Selecţionerul Olandei, Ronald Koeman (61 de ani), a tras concluziile după calificarea echipei sale în semifinalele Campionatului European din Germania.

Până şi Koeman a fost surprins de eroarea de judecată a lui Dumfries, dar l-a iertat. Olanda s-a calificat în semifinalele EURO 2024

Olanda a câştigat meciul contra Turciei, scor 2-1, şi s-a calificat în semifinalele EURO 2024.

Cei care au marcat primii au fost est-europenii, prin Akaydin (35), dar batavii au întors soarta partidei după pauză, prin De Vrij (70) şi autogolul lui Muldur (76).

La finalul meciului, Ronald Koeman a fost mulţumit de calificarea în careul de aşi al Europeanului german, dar s-a arătat nedumerit cu privire la o eroare defensivă a lui Denzel Dumfries, la o fază din care a ieşit golul marcat de turci.

Mai exact, la o fază de atac a Turciei, fundaşul dreapta al Olandei a lăsat mingea să iasă în afara terenului, ba chiar a şi protejat-o într-un duel cu un adversar, dar a fost corner pentru turci. Aşa s-a deschis scorul.

"Am fost surprins. M-am întrebat ce face Denzel Dumfries, nu am înţeles de ce a lăsat mingea să iasă. Cred că nu a observat că Ake atinsese balonul. Trebuia să o lovească pentru a evita cornerul. 

Una peste alta, ne-am apărat bine, chiar dacă la faza golului nu am respectat linia şi nu a fost ofsaid. În fine, Denzel este iertat. Dacă am avea mai mulţi jucători cu inimă mare precum el, am fi putut face mai multe.

Ştiam de la început că va fi un meci dificil şi că Turcia va lupta cu entuziasm. Totuşi, este o echipă care are şi calitate. Suntem foarte fericiţi, am ajuns în semifinale le Campionatul European.

În primă fază, i-am găsit cu uşurinţă cu mingi pe Xavi Simons şi Steven Bergwijn, însă Turcia a început să se apere mai bine de la un moment dat, a închis spaţiile şi a trebuit să schimbăm tactica", a declarat Koeman, potrivit NOS.

Semifinalele EURO 2024 sunt Spania - Franţa şi Anglia - Olanda.

Afla mai multe despre: ronald koemanolandaeuro 2024 

viewscnt
Articole similare