You are here:

Edi Iordănescu, iritat de un aspect la conferinţa de presă: ”Mi-au confirmat asta”. Ce l-a nemulţumit pe selecţionerul României

Edi Iordănescu, iritat de un aspect la conferinţa de presă: ”Mi-au confirmat asta”. Ce l-a nemulţumit pe selecţionerul României

Echipa națională

Comentarii

Edi Iordănescu (46 de ani) a susţinut o conferinţă de presă amplă după meciul României cu Olanda şi a explicat mai multe aspecte legate de EURO 2024.

România a fost învinsă de Olanda, scor 0-3, în optimile de finală ale Europeanului din Germania. Golurile au fost marcate de Gakpo (20) şi Malen (83, 90+3).

Edi Iordănescu, despre arbitrul german care a fluierat împotriva României: ”Au fost greşeli importante de arbitraj”

În conferinţa de presă susţinută după meciul disputat la Munchen, selecţionerul echipei naţionale a României, Edi Iordănescu, a atins şi subiectul legat de arbitraj.

Faza de arbitraj care a creat controverse a avut loc în minutul 81, atunci când Mihăilă scăpase singur în flancul stâng şi se îndrepta în mare viteză spre poarta lui Verbruggen.

Doar că a intervenit arbitrul german Felix Zwayer. Acesta a oprit jocul şi a dictat o lovitură liberă pentru Olanda, în urma unei faze în care au fost implicaţi Alibec şi Dumfries.

Pe reluările oferite de televiziunea germană, s-a putut observa foarte clar că nu a fost vorba de vreun neregulamentar al lui Alibec asupra fundaşului olandez.

Imediat după ce arbitrul german supendat pentru corupţie în trecut a fluierat fault în atac pentru România, căpitanul Stanciu, nervos, a protestat această decizie hilară de arbitraj şi a văzut cartonaşul galben din partea ”centralului”.

Ba din contră, chiar Dumfries ar fi trebuit sancţionat în prima repriză după ce a avut două atacuri grosolane la adresa a doi jucători români: Ianis Hagi şi Mogoş.

Selecţionerul Edi Iordănescu a subliniat şi el că este de părere că nu a fost fault la acel duel dintre Alibec şi Dumfries.

”Nu are rost să vorbim de arbitraj acum, cu toate că am văzut şi noi la margine, pe tablete, nu a fost niciun fel de fault. Talpa jos, nici măcar nu-l atinge, nu putem vorbi despre joc periculos. Nu aveam garanţia că marcam acolo, dar poate ar fi fost alt parcurs. 

Cu Belgia au fost greşeli importante de arbitraj, foşti arbitri mi-au confirmat asta, dar a fost prea frumoasă povestea şi sunt prea mâhnit acum ca să duc discuţia în direcţia arbitrajului”, a declarat Edi Iordănescu, după meciul cu Olanda. 

Viitorul lui Edi Iordănescu la cârma naţionalei României este incert, iar două variante pentru înlocuirea sa ar fi fost înaintate deja.

Afla mai multe despre: euro 2024edi iordanescuechipa nationalaromania 

viewscnt
Articole similare