Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Nicolae Dică se compară cu trei dintre cei mai bine cotaţi antrenori trecuţi prin Liga 1: ”Ştii cât făceam cu ei?” | EXCLUSIV

Nicolae Dică se compară cu trei dintre cei mai bine cotaţi antrenori trecuţi prin Liga 1: ”Ştii cât făceam cu ei?” | EXCLUSIV

FCSB

Comentarii

Invitat în studioul Orange Sport, Nicolae Dică (42 de ani) a răspuns acuzaţiilor că făcea prea multe antrenamente tactice la FCSB. Tehnicianul a fost acuzat de Mihai Pintilii, MM Stoica şi Gigi Becali că nu se concentra îndeajuns asupra altor aspecte din cadrul şedinţelor de pregătire.

Odată cu plecarea sa de la club şi revenirea de formă a FCSB-ului, Nicolae Dică a fost acuzat de foştii săi colaboratori că lucrează prea mult tactic la antrenamente.

Mihai Pintilii i-a transmis acest lucru patronului, în timp ce MM Stoica a dezvăluit că şi el i-a spus fostului antrenor al vicecampioanei că exagerează cu tactica la antrenamente.

Invitat în studioul Orange Sport, Nicolae Dică s-a apărat comparându-se cu Cosmin Olăroiu, Andrea Mandorloini şi Walter Zenga, despre care spune că se axau şi mai mult pe partea tactică.

Fostul antrenor de la FCSB a explicat exact în ce constau antrenamentele sale şi a oferit detalii în legătură cu felul în care încerca să îşi pregătească jucătorii.

Nicolae Dică se compară cu trei dintre cei mai bine cotaţi antrenori trecuţi prin Liga 1

(n.r. sunt jucători care s-au plictisit la antrenamentele tactice?) De exemplu, şi eu am fost jucător. Cu Mandorlini ştii cât făceam tactic?

O oră şi ceva, cu Mandorlini, la CFR. Cu Oli, la Steaua (n.r. FCSB)... nu mai spun cu Zenga, făceam tactic foarte mult.

Eu unde am făcut aici 26 de minute nu e foarte mult, în rest făceam între 15 şi 20 de minute. Eu aşa îmi propuneam, între 15 şi 20 de minute.

Dar când faci tactic la antrenamente, nu poţi să-ţi propui 15 minute şi gata. Erau şi momente în care...

(n.r. dacă simte că străinii s-au plictisit) Nu... şi eu dacă făceam tactic şi făceam o oră, da, într-adevăr, după o oră, da... dar după 26-30 de minute, nu ştiu dacă te plictiseşti.

Ok, poţi să faci şi cinci minute dacă eşti jucător. Nu, când lucrezi defensiv, nu ai cum (n.r. dacă antrenamentele tactice includeau şi mingea), pentru că lucrezi defensiv.

Dar, de exemplu, făceam, la antrenamentul la care se referă MM, am făcut 40 de minute, 26 de minute tacticul ăsta defensiv. După asta, am pus în joc. Acest pressing sus pe care l-am făcut analitic l-am pus în joc.

Am făcut două reprize de şapte minute, în care o echipă iniţia jocul şi cealaltă se ducea şi făcea pressingul sus, ceea ce făcusem noi înainte şi după schimbam”, a declarat Nicolae Dică, la Orange Sport.

Afla mai multe despre: dică 

viewscnt
Articole similare