Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Noi cu cine jucăm? Cu FCSB sau cu Steaua? Polemicile sunt cât China”. ”Războiul Stelelor”, departe de a fi încheiat

”Noi cu cine jucăm? Cu FCSB sau cu Steaua? Polemicile sunt cât China”. ”Războiul Stelelor”, departe de a fi încheiat

FCSB

Comentarii

FCSB o întâlneşte pe Arena Naţională pe FCU Craiova 1948, al cărui preşedinte, Marcel Puşcaş (63 de ani), a invitat la o dezbatare în mediul online între care ar fi, de fapt, adevărata Steaua.

FCSB şi FCU Craiova 1948 este programat duminică, de la ora 21:00, în etapa a 16-a din Superligă, pe Orange Sport 1 şi Orangesport.ro.

Actualul preşedinte al clubului din Bănie, Marcel Puşcaş, foarte activ pe Facebook, a lansat o întrebare înainte de partida cu vicecampioana României: ”Noi cu cine jucăm?”, semn că dezbaterea ”Stelelor” este departe de a fi finalizată.

Cui dă dreptate Marcel Puşcaş: ”Pentru ca FCSB să nu fie Steaua ar fi trebuit ca CSA Steaua să aibă parte de o dezafiliere sau un faliment”

Puşcaş a fost direct implicat în momentul în care secţia de fotbal a clubului roş-albastru a trecut de la Ministerul Apărării la Viorel Păunescu, în 1998, el fiind preşedintele respectivei secţii de fotbal.

”Noi cu cine jucăm? Cu FCSB sau cu Steaua? Duminică, începând cu ora 21, avem meci în deplasare, pe Arena Naţională contra FCSB. Unii zic că e Steaua Bucureşti. Polemicile sunt cât China. 

În această privinţă am păreri. Ale mele personale sunt clare, sigure şi logice. Fotbalul stelist s-a inventat în iunie 1947, la iniţiativa generalului Oreste Alecsandrescu şi cu decizia ministrului apărării de atunci, Mihai Lascăr. 

Odată cu trecerea timpului clubul a devenit un brand. În 1998, secţia de fotbal a fost privatizată prin singura lege permisivă de atunci, tot cu acordul şi ordinul ministrului apărării. La fel ca în 1947. L21/24, numită Legea Mârzescu (asociaţii şi fundaţii) a făcut posibilă apariţia AFC STEAUA Bucureşti. 

100 de asociaţi, printre care se regăseau sportivi, pensionari, ospătari, muzicanţi, oameni de afaceri au constituit Adunarea generală în regimul privat impus de regulamentele fotbalistice. Doar ei puteau decide în privinţa viitorului noului club, privat de această dată.

După 5 ani, timp în care s-au câştigat o Cupă (1999) şi un campionat (2001) odată cu apariţia legii sportului din 2000, în anul 2003 aceştia au decis ceea ce noua lege permitea: modificarea regimului juridic din asociaţie non-profit în cel de societate comercială. Motivul erau datoriile şi nu performanţele. 

Aşa a apărut Becali pe firmamentul brandului. Toţi cei 100 de membri ai Adunării Generale, fără excepţii, se zice că pentru sume cuprinse între 100 şi 500, totalizând un maximum de 50.000 de euro, au acceptat trecerea la noul regim juridic retrăgându-se total din decizii. Păunescu Viorel, deşi nu era cazul, a reuşit să aibă vreo 4 milioane euro datorii la cetăţeanul de atunci, vedeta de azi, domnul Becali. 

Astfel apărut o nouă formă, cu Gigi Becali la pupitru. În toată această perioadă, nici CSA Steaua in 1998 şi nici AFC Steaua în 2003 n-au fost dezafiliate ca noi în 2011, nu au retrogradat, nu s-au volatilizat. Atât FRF cât şi UEFA le-au permis să evolueze şi până in 2003 şi după aceea. 

Noua structură a participat în cupele europene, a câştigat campionatul in 2005, 2006 şi a ajuns în semifinala UEFA.

Restul îl cunosc şi copiii de azi. Întrebarea este când a dispărut fotbalul CSA? În 1998, nu. A fost ordinul ministrului. În 2003? Nu pentru că decizia, conform legii, putea fi luată doar de către factorul privat/Adunarea generală. Animozităţile, polemica, lupta, scandalurile interminabile se pare că nu sunt motivele rezultatelor şi a performanţei. 

Suporterii şi mulţi dintre foştii jucători au întors armele poate din cauza noului/vechi patron şi nu pentru un alt adevăr istoric. Poate sunt de vină strugurii la care unii nu pot ajunge. Din dulci au devenit acri. Deh, ce ţi-e şi cu papilele gustative! În nici un moment al ultimilor 25 de ani nu s-a constatat vreo schismă in plan sportiv. 

Pentru ca FCSB să nu fie Steaua ar fi trebuit ca CSA Steaua să aibă parte de o dezafiliere sau un faliment. N-a fost cazul. Aşadar, cu cine jucăm noi peste 60 de ore?”, a transmis Marcel Puşcaş pe profilul său de Facebook.

Afla mai multe despre: fcsbfcu craiovamarcel puscassteaua 

viewscnt
Articole similare