Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Noile Gaz Metan şi Clinceni! Cele două echipe care riscă să sufere aceeaşi soartă ca ”jaloanele” din ultima ediţie a Superligii: ”Nu vom rezista în Liga 1”

Noile Gaz Metan şi Clinceni! Cele două echipe care riscă să sufere aceeaşi soartă ca ”jaloanele” din ultima ediţie a Superligii: ”Nu vom rezista în Liga 1”

Superliga

Comentarii

Ultimul sezon al Ligii 1 a fost marcat de problemele financiare de la Gaz Metan Mediaş şi Academica Clinceni, care au dus la plecări în masă de la cele două echipe şi la prezenţa a două ”jaloane” în campionat, care doar făceau act de prezenţă.

Retrogradarea lui Dinamo din primul eşalon a fost percepută ca un şi mai mare dezastru decât ar fi fost în mod normal întrucât ”câinii” nu puteau ocupa niciunul dintre ultimele două locuri.

Poziţiile din coada clasamentului erau ”rezervate” de Gaz Metan Mediaş şi Academica Clinceni, care, depunctate în masă de LPF şi FRF, şi-au pierdut aproape toţi jucătorii cu care începuseră stagiunea.

Dacă Gaz Metan nu a încercat să aducă întăriri şi s-a bazat pe juniori, la Clinceni s-au făcut eforturi pentru a sosi fotbalişti, dar, în final, niciuna dintre echipe nu a putut face faţă nivelului Ligii 1.

Scapată de cele două ”jaloane”, prima divizie a României se pregătea pentru un sezon interesant, cu mai multe echipe de tradiţie revenite pe prima scenă a fotbalului românesc.

Dar noua ediţie a Superligii ar putea avea aceeaşi soartă ca ultima: în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Petrolului, Costel Lazăr, a dezvăluit că ”lupii galbeni” au mari probleme financiare, punctând că nu vor putea duce campionatul la capăt dacă nu găsesc un nou investitor.

Noile Gaz Metan şi Clinceni

Nu stăm pe roze, pentru că, în afară de sponsorii pe care îi cunoaştem, şi le mulţumesc încă o dată, lucrurile se mişcă foarte greu. V-am mai spus că această echipă nu poate trăi din sponsorizări şi ştiu ce vorbesc.

Am făcut toate artificiile posibile să rămânem în viaţă, dar, fără bani, s-ar putea să nu mai rămânem. Fără o finanaţare consistentă, nu vom rezista în Liga 1. Nu acesta trebuie să fie Petrolul, nu acesta trebuie să fie viitorul Petrolului.

Nu putem funcţiona, o să ajungem ca jucătorii să nu mai aibă încredere în noi, o să venim cu promisiuni. Dacă aşa se vede performanţa la Ploieşti, îmi pare foarte rău.

(n.r. derby-ul cu Rapid este sold-out) La acest moment este o gură de aer, pentru că mai putem plăti vechile datorii. E un moment, mai respirăm o zi”, a declarat Costel Lazăr.

Cu o zi înaintea dezvăluirii preşedintelui Petrolului, odată cu plecarea lui Dan Coman de la Hermannstadt, Marius Măldărăşanu a recunoscut că şi la Sibiu sunt probleme de ordin financiar.

Jucătorii şi stafful sunt neplătiţi din pricina unui ”război intern”, iar câţiva dintre fotbaliştii de sub comanda lui Măldărăşanu deja îşi forţează plecarea.

Pe data de 25, luna asta, se fac 3 luni de când nu ne-am luat banii. E vorba de salariile pe mai şi iunie, plus primele restante, cele de la promovare, care s-au plătit doar pe jumătate.

[...] La noi este vorba şi despre un război intern, între acţionari şi membrii fondatori. Sunt la mijloc anumite orgolii, trebuie să se rezolve.

[...] Eu mai rezist, dar nu prea mai am ce să le spun jucătorilor. Unul m-a şi sunat astăzi, că ar vrea să rezilieze.

Ei văd ce se întâmplă, probabil îşi fac gânduri că până pe 5 septembrie, când se închide perioada de transferuri, ar putea să-şi găsească loc la alte echipe”, a declarat Marius Măldărăşanu pentru Gsp.

Afla mai multe despre: liga 1 

viewscnt
Articole similare