You are here:

O antrenoare importantă din sportul românesc se retrage! "După 30 de ani, consider că am făcut destul de mult. Las un palmares bogat"

O antrenoare importantă din sportul românesc se retrage! "După 30 de ani, consider că am făcut destul de mult. Las un palmares bogat"

Sporturi

Comentarii

După o carieră de 30 de ani, Marcela Fumea, cea mai titrată antrenoare de gimnastică aerobică din istoria României, a decis să renunţe la activitate! Pe plan internaţional, vicepreşedinta Federaţiei Române de Gimnastică se pregăteşte să candideze pentru un nou mandat de membru în Comitetul Executiv al Federaţiei Internaţionale de Gimnastică.

Pentru Marcela Fumea, coordonatorul principal al lotului naţional de gimnastică aerobică al României, Campionatul Mondial de la Pesaro, unul de răsunet pentru delegaţia României, a fost ultima competiţie la care aceasta a fost prezentă în calitate de antrenoare.

 „Mă voi retrage din activitatea de antrenorat. După 30 de ani, consider că am făcut destul de mult atât pe plan intern, cât şi internaţional. Sunt foarte mândră de ce am realizat şi mă bucur că las România vicecampioană mondială. Las un palmares bogat antrenoarelor care vin din urmă şi vreau să îi mulţumesc colegei mele, Mădălina Cioveie, care a fost stâlpul meu în ultimii ani de activitate antrenorală”, a spus Marcela Fumea, coordonator principal al lotului naţional de gimnastică aerobică al României.

Între 21-27 octombrie, vicepreşedinta Federaţiei Române de Gimnastică va fi prezentă la Doha, la Congresul Federaţiei Internaţionale de Gimnastică, unde va candida pentru un nou mandat de membru în Comitetul Executiv, al forului internaţional.

România de două ori vicecampioană mondială!

Cu Marcela Fumea şi Mădălina Cioveie la cârmă, lotul naţional de seniori de gimnastică aerobică s-a întors de la Campionatul Mondial de la Pesaro (Italia) cu două medalii preţioase de argint, în probele pe Echipe şi de Aerobic Dance.

De asemenea, România este singura echipă din lume care s-a calificat în toate cele 4 probe la Jocurile Mondiale de la Chengdu, din 2025, cea mai importantă competiţie de gimnastică aerobică din lume.

 “Aceste medalii înseamnă foarte mult pentru noi. Am avut o concurenţă extraordinară, 350 de sportivi din 37 de ţări participante. Românii au concurat în toate probele alături de toţi campionii mondiali din ultimii 5 ani. Lotul nostru s-a prezentat extraordinar! Am obţinut în calificări locul 1 în proba de Trio, locul 2 la Grup, locul 3 la Aerobic Dance, locul 5 la Cuplu, toate acestea aducând calificarea la Jocurile Mondiale de la Chengdu de la anul, în 4 probe: Perechi mixte, Trio, Grup şi Aerobic Dance“, a adăugat Marcela Fumea, coordonator principal al lotului naţional de gimnastică aerobică al României, pentru Sportsnet.ro. 

În proba pe echipe, acolo unde România a ocupat poziţia a doua a podiumului, după Italia, sportivii au reuşit să devanseze China, rivala ţării noastre, de 20 de ani. De asemenea, la individual, Leonard Manta a ocupat poziţia a 4-a a podiumului.

„Acest loc este o performanţă extraordinară pentru sportivul nostru, care la doar 20 de ani s-a luptat în finală doar cu sportivi campioni mondiali”, a mai spus antrenoarea. 

După Mondialul de la Pesaro, toţi cei 10 sportivi din lotul naţional de seniori s-au întors acasă cu câte o medalie mondială.

Aceştia sunt componenţii lotului naţional de seniori de gimnastică aerobică prezenţi la Campionatul Mondial de la Pesaro: Daria Mihaiu, Claudia Ristea, Larisa Şuiu, Mara Dragomir, Leonard Manta, Antonio Surdu, Darius Branda, Daniel Ţavoc, Vlăduţ Popa şi Mădălin Boldea. Sportivii sunt pregătiţi de Marcela Fumea şi Mădălina Cioveie, iar în Italia au fost însoţiţi şi de asistenta medicală, Petra Teleman. 

Afla mai multe despre: marcela fumeamarcela fumea antrenoare gimnastica 

viewscnt
Articole similare