Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

O firmă din Anglia a vrut să cumpere 50% din acţiunile Stelei. Câţi bani a oferit

O firmă din Anglia a vrut să cumpere 50% din acţiunile Stelei. Câţi bani a oferit

Steaua

Comentarii

O firmă din Anglia a fost interesată să cumpere 50% din acţiunile Stelei, înainte ca echipa să fie preluată de Viorel Păunescu.

La finalul anilor '90, oficialii din MApN au tot căutat soluţii pentru privatizarea echipei de fotbal Steaua.

Marcel Puşcaş, care atunci era preşedintel al secţiei de fotbal, a dezvăluit că Steaua era atât de atractivă încât era dorită şi de firme din străinătate.

Steaua putea avea cu totul alt destin: ”Oferta era de 10 milioane de lire sterline”

În 1998, AFC Steaua - o asociaţie non-profit condusă de Viorel Păunescu - a preluat secţia de fotbal de la Steaua. Aceasta a fost modalitatea găsită atunci pentru privatizarea echipei de fotbal.

Însă Marcel Puşcaş, care atunci era preşedintele secţiei de fotbal, spune că Steaua ar fi putut avea cu totul alt destin.

Înainte să ajungă la Viorel Păunescu, o companie engleză a vrut să cumpere 50% din acţiunile Stelei.

”Era Steaua şi atunci cea mai atractivă echipă din România, plus că am avut 10 milioane de lire sterline ofertă din Anglia pentru 50% din eventualele acţiuni dacă făceam societate comercială.

O firmă engleză care dădea pentru 50% din acţiuni. Era Steaua solvabilă şi astăzi este. Intră cu un privat”, a spus Marcel Puşcaş la Fanatik.ro.

Vladimir Cohn, Nicolae Badea şi Adrian Sârbu au fost şi ei interesaţi de Steaua

Însă n-a fost singura ofertă pentru preluarea Stelei. Marcel Puşcaş a mai dezvăluit că a reuşit atunci să convingă trei oameni de afaceri din România să bage la bani la Steaua.

Surprinzător este că doi dintre ei sunt cunoscuţi drept dinamovişti:

”Dar cei din club nu voiau privatizarea şi au privatizat-o nu în sensul în care am spus eu. Îmi trebui martori şi Nicolae Badea, Adrian Sârbu sau Vova Cohn.

Am fost şi am vorbit cu fiecare dintre ei atunci. Mi-am luat măsuri, am făcut plan, am făcut buget.

(n.r. ei puteau să fie proprietarii Stelei?) Am vorbit cu ei. Vova Cohn a fost şi la şedinţă. Puteau să fie proprietarii sau sponsorii Stelei. La asociaţii non-profit nu există proprietari.

Era Asociaţia Sportivă Fotbal Club Steaua. (n.r. ar fi putut să nu mai ajungă la Dinamo?) Da. Se putea”, a mai spus Marcel Puşcaş, care în prezent este preşedinte la FC U Craiova.

Afla mai multe despre: steaua 

viewscnt
Articole similare