You are here:

O nouă super echipă în Liga 1: ”Se pare că au nişte forţe mari acolo” | EXCLUSIV

O nouă super echipă în Liga 1: ”Se pare că au nişte forţe mari acolo” | EXCLUSIV

Superliga

Comentarii

Invitat în platou la una dintre ultimele emisiuni Orange Sport din 2022, Constantin Zotta a analizat una dintre echipele din Superligă care ar putea ameninţa supremaţia CFR-ului, având potenţialul de a îşi asigura un buget mai generos chiar şi decât campioana României.

De cinci sezoane încoace, nicio formaţie din Superligă nu a putut încheia supremaţia CFR-ului, care an de an a cucerit campionatul, de obicei fără mari bătăi de cap.

Chiar şi în stagiunea trecută, când a fost la un pas de a fi prinsă din urmă de FCSB, campioana nu a căzut de pe primul loc nici măcar o dată pe tot parcursul sezonului.

Însă există o echipă în Superligă care s-ar putea lupta cu cei de la CFR Cluj, având în spate ”forţe” care pot investi sumte importante în club.

Este vorba de Sepsi, care produce cei mai mulţi bani din contracte de sponsorizare dintre toate cluburile din România şi beneficiază şi de susţinerea guverunului maghiar.

În opinia lui Costel Zotta, dacă chiar s-ar dori acest lucru, formaţia din Sfântu Gheorghe ar putea ajunge să se lupte pentru campionat.

O nouă forţă în Superligă

”(n.r. o vedeţi pe Sepsi mai sus decât a fost în ultimii doi ani?) Eu văd că acolo e un grup de oameni serioşi, care aşează lucrurile, şi ce fac ei acolo pare că fac bine şi că ştiu ce fac.

Este adevărat că au făcut bine până la un anumit nivel. Că deja a intrat-o într-o altă ligă, în altă zonă, cu echipe care ştiu ce fac. Aici trebuie să aibă 'know-how-ul' necesar.

Înseamnă mult mai mult decât câţiva jucători. Mult mai mult. Să încerce să se lupte permanent pentru locurile trei-patru, la unu-doi e altceva.

Ei trebuie să facă pasul de la locul şapte-opt-nouă-cinci la trei-patru. De ce zic trei-patru? Păi, uite, trei-patru e Craiova de vreo 10 ani şi nu face pasul ăla.

A fost aproape de titlu o dată, dar nu cu consistenţă. Deci e altceva. Dar se pare că au nişte forţe mari acolo (n.r. la Sepsi), şi în interior, şi în exterior.

Dacă au obiective mai mari, orice e posibil”, a declarat Constantin Zotta, la Orange Sport.

La momentul actual, Sepsi ar dispune de un buget de şase milioane de euro anual, în timp ce cel al CFR-ului ar putea ajunge la în jur de 20 de milioane de euro.

Afla mai multe despre: sepsi 

viewscnt
Articole similare