Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | 6,75 milioane de euro pentru CFR Cluj. Campioana României a dat lovitura

OFICIAL | 6,75 milioane de euro pentru CFR Cluj. Campioana României a dat lovitura

CFR Cluj

Comentarii

În conturile lui CFR Cluj urmează să intre nu mai puţin de 6.75 milioane de euro, datorită performanţelor reuşite în acest sezon al cupelor europene.

CFR Cluj a dominat în ultimii 5 ani fotbalul din România, însă costurile au fost pe măsură. Campioana României este echipa din Liga 1 care a cheltuit cei mai mulţi bani în această perioadă.

Bugetul echipei din acest sezon a primit o importantă bulă de oxigen, care se ridică la 6,75 milioane de euro.

CFR Cluj şi-a asigurat 6,75 milioane de euro

Campioana României a avut un parcurs bun în cupele europene. CFR Cluj a fost eliminată încă din primul tur al Ligii Campionilor, de Pyunik Erevan, n-a intrat nici în grupele Europa League, însă a reuşit să le prindă pe cele din Conference League.

Spre deosebire de FCSB, echipa lui Dan Petrescu a reuşit să se califice în primăvara europeană din Conference League, dintr-o grupă cu Sivasspor, Slavia Praga şi Balkani.

Parcursul pe care l-a avut CFR Cluj l-a avut până acum i-a asigurat deja 6,75 de milioane de euro. Însă la această sumă se va adăuga şi cota din market pool, care poate duce suma la peste 8 milioane de euro.

În plus, dacă va avansa în competiţie, poate încasa alte bonusuri: 600.000 de euro dacă trece de următoarea fază, un milion de euro dacă intră în sferturi, două milioane de euro dacă atinge semifinalel şi 3 milioane de euro dacă are vreo şansă uriaşă să intre în finală.

Însă CFR Cluj are un obstacol serios în următoarea fază, greu de trecut, Lazio Roma, una dintre cele mai în formă echipe din Italia.

Câţi bani şi-a asigurat FCSB

Vicecampioana României a avut un parcurs dezastruos în grupele Conference League, dar a reuşit totuşi să-şi asigure 4,74 milioane de euro.

Cele mai importante bonusuri pe care FCSB le-a primit de la UEFA, în acest an, au fost pentru prezenţa în grupele Conference League - 3 milioane de euro şi pentru coeficientul pe ultimii 10 ani - 1,12 milioane de euro.

La cele 4,74 milioane de euro se va adăuga şi cota de market pool, care poate ridica suma încasată la peste 6 milioane de euro.

Afla mai multe despre: cfr cluj 

viewscnt
Articole similare