Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | Antrenorul cu cele mai multe trofee Europa League din istorie îl înlocuieşte pe Steven Gerrard la Aston Villa: ”Suntem încântaţi să anunţăm”

OFICIAL | Antrenorul cu cele mai multe trofee Europa League din istorie îl înlocuieşte pe Steven Gerrard la Aston Villa: ”Suntem încântaţi să anunţăm”

Premier League

Comentarii

După nici un an petrecut pe banca tehnică a celor de la Aston Villa, Steven Gerrard (42 de ani) a fost demis de formaţia din Premier League. În locul său a fost adus antrenorul cu cele mai multe trofee Europa League din istorie.

După o campanie amplă de transferuri în vara lui 2021, Dean Smith nu a reuşit să obţină rezultatele dorite de conducerea lui Aston Villa, care a luat decizia de a îl înlocui.

În locul său a sosit Steven Gerrard, care impresionase la Rangers, căreia îi adusese primul titlu din ultimii 10 ani, dar, un an mai târziu, legenda lui Liverpool avea să fie dată afară.

După o nou vară în care clubul a fost activ pe piaţa transferurilor, problemele au rămas aceleaşi ca în urmă cu un an. În ciuda talentului din atac, britanicii aveau mari probleme în ofensivă.

Aşadar, Gerrrad a fost demis, iar în locul său a fost instalat Unai Emery (50 de ani), care a luat decizia de a o părăsi pe Villarreal pentru a reveni în Premier League.

Venirea antrenorului cu cele mai multe trofee Europa League din istorie, patru, a fost anunţată oficial de britanici.

Unai Emery îl înlocuieşte pe Steven Gerrard la Aston Villa

Aston Villa este încântată să anunţe instalarea lui Unai Emery ca noul antrenor principal al echipei. Unai ni se alătură de la Villarreal, pe care a condus-o către trofeul Europa League în 2021, învingând-o pe United în finală, şi către semifinalele Champions League în ultima stagiune.

Un antrenor foarte experimentat la cel mai înalt nivel, care a însumat peste 900 de meciuri în carieră, Unai a mai antrenat-o în Premier League pe Arsenal, conducându-i pe 'tunariţ către o finală în Europa League.

Acesta a mai avut parte de succes notabil la Sevilla şi PSG. La Sevilla, Emery a câştigat trei trofee Europa League la rând, între 2013 şi 2016, înainte de a câştiga Ligue 1, două Cupe ale Franţei două Cupe ale Ligii şi două Supercupe la Paris.

Unai va prelua echipa pe 1 noiembrie, după ce formalităţile pentru permisul de muncă vor fi completate”, se arată în comunicatul emis de Aston Villa.

Salariul anual al lui Emery ar fi de şapte milioane de euro, în timp ce clauza de reziliere, conform BBC, ar fi de şase milioane de euro.

Afla mai multe despre: aston villa 

viewscnt
Articole similare