Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | Bayern Munchen l-a demis pe Julian Nagelsmann! Cine este noul antrenor al campioanei din Germania

OFICIAL | Bayern Munchen l-a demis pe Julian Nagelsmann! Cine este noul antrenor al campioanei din Germania

Bayern Munchen

Comentarii

Julian Nagelsmann (35 de ani) nu mai este antrenorul lui Bayern Munchen. Anunţul despărţirii a fost publicat în urmă cu puţin timp de clubul din Bavaria, care a găsit repede un înlocuitor. Acesta este un recent câştigător de Champions League.

OFICIAL | Bayern Munchen l-a demis pe Julian Nagelsmann! Cine este noul antrenor al campioanei din Germania

Clubul Bayern Munchen a anunţat, în mod oficial, întreruperea contractului cu antrenorul Julian Nagelsmann.

Campioana din Bundesliga renunţă astfel la serviciile tehnicianului neamţ la nici doi ani de când l-a numit la conducerea tehnică.

De asemenea, Bayern a informat şi numele noului antrenor. Aşa cum era de aşteptat, acesta este Thomas Tuchel.

"FC Bayern şi Julian Nagelsmann au ajuns la un acord pentru încetarea raporturilor contractuale. Thomas Tuchel va fi noul antrenor al clubului.

Decizia a fost luată de CEO-ul Oliver Kahn şi de Hasan Salihamidzic, membru în conducerea clubului, după consultări cu preşedintele Herbert Hainer", a fost comunicatul oficial al clubului bavarez.

Julian Nagelsmann a rezistat la Bayern Munchen mai puţin de doi ani. Mai avea contract cu bavarezii până în vara anului 2026. A câştigat trei trofee: titlul în Bundesliga (2022) şi două Supercupe ale Germaniei.

Nagelsmann este dorit insistent Tottenham, care ar fi prima sa experienţă în afara Germaniei. El a mai antrenat în carieră pe Hoffenheim şi RB Leipzig.

Pe de altă parte, prin numirea lui Thomas Tuchel la cârmă, Bayern Munchen speră să aibă şanse mai mari la cucerirea troferului Champions League. Acesta a primit un contract valabil până în 2025.

Tuchel are în palmares un triumf în ”competiţa stelelor”, cu Chelsea, în 2021, după ce a învins în finală Manchester City-ul lui Pep Guardiola, chiar viitorii adversari din sferturile Champions League.

De altfel, Bayern a câştigat ultima dată acest trofeu chiar în faţa lui Thomas Tuchel, care o pregătea pe PSG, în 2020.

Thomas Tuchel a mai antrenat în Bundesliga pe Borussia Dortmund, rivala lui Bayern, dar şi pe Mainz. Le-a mai pregătit în carieră pe PSG şi Chelsea.

Afla mai multe despre: bayern munchenbundesliga 

viewscnt
Articole similare