Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | Chelsea s-a înţeles cu noul antrenor! Londonezii au anunţat acordul

OFICIAL | Chelsea s-a înţeles cu noul antrenor! Londonezii au anunţat acordul

Chelsea

Comentarii

În urma înfrângerii cu Dinamo Zagreb din prima etapă a grupelor Champions League, noua conducere a lui Chelsea a luat decizia de a îl demite pe Thomas Tuchel. În aceeaşi zi în care l-a dat afară pe neamţ, clubul s-a înţeles şi cu înlocuitorul său.

UPDATE: Chelsea a confirmat acordul cu Graham Potter pe canalele oficiale de comunicare ale clubului.


Deşi Roman Abramovic a părăsit-o pe Chelsea, filozofia de a schimba antrenorul de îndată ce lucrurile nu mai merg nu s-a modificat.

După o înfrângere dureroasă cu Dinamo Zagreb, clubul londonez a anunţat oficial că a renunţat la serviciile lui Thomas Tuchel, tehnicianul care i-a adus Liga Campionilor în urmă cu un an.

Decizia de a îl demite pe neamţ nu a fost primită bine de fanii ”albaştrilor”, care îl vedeau pe acesta ca un lider, după ce a rămas alături de echipă în nişte momente foarte grele.

Din pricina legăturilor lui Abramovic cu Putin, rusul a fost nevoit să vândă clubul, care a avut mari probleme până ca tranzacţia să fie rezolvată.

Conturile lui Chelsea au fost blocate, iar londonezilor nu li s-a permis să rezolve transferuri sau să prelungească înţelegerile jucătorilor până la încheierea preluării.

Aşadar, Andreas Christensen şi Antonio Rudiger au avut şansa de a pleca de la Londra liberi de contract, semnând cu Barcelona şi Real Madrid respectiv.

În orice caz, indiferent dacă demiterea lui Tuchel este corectă sau nu, Chelsea este în căutarea unui nou antrenor, iar londonezii şi-ar fi găsit deja alesul.

Chelsea s-a înţeles cu noul antrenor

Jurnalistul Ben Jacobs, de la CBS Sport, a dezvăluit că londonezii au ajuns la un acord verbal cu Graham Potter, care va fi prezentat oficial în cel mai scurt timp.

Informaţia a fost confirmată şi de renumitul Fabrizio Romano, care a punctat că Pochettino a fost doar varianta de avarie, în caz că ”albaştrii” nu se înţelegeau cu antrenorul englez.

Graham Potter a preluat-o pe Brighton în primăvara lui 2019, în al doilea sezon după promovare, şi a reuşit să salveze echipa de la retrogradare.

De atunci, a reuşit să îi conducă pe ”pescăruşi” către cea mai bună clasare din istoria clubului, locul nouă în Premier League, în ultimul sezon.

Renumit pentru dorinţa de a practica un fotbal frumos, plăcut ochiului, Potter a devenit cunoscut după ce a preluat-o pe Ostersund, din a patra diviza suedeză, pe care a condus-o către prima ligă.

În 2017, acesta a reuşit să câştige unicul trofeu din carieră, chiar alături de echipa din Suedia, ridicând Cupa.

Printre contracandidaţii pentru post ar fi putut fi şi Dan Petrescu, care s-a ”autopropus” la Chelsea :)

Afla mai multe despre: graham potter 

viewscnt
Articole similare