Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | Final de ”telenovelă”! Radu Drăguşin a semnat cu noua echipă

OFICIAL | Final de ”telenovelă”! Radu Drăguşin a semnat cu noua echipă

Transferuri

Comentarii

Radu Drăguşin (20 de ani) a fost cedat de Juventus în această vară, dar nu definitiv, cum s-a tot scris în presa italiană, ci doar sub formă de împrumut. Noua sa echipă a anunţat mutarea joi, pe canalele oficial de comunicare.

Deşi încă are doar 20 de ani, Radu Drăguşin este unul dintre jucătorii români pe care este cea mai mare presiune să îşi atingă potenţialul.

Odată cu transferul la Juventus şi debutul în tricoul ”Bătrânei Doamne”, tânărul stopper a fost numit viitorul lider al echipei naţionale, un ”Cristi Chivu modern”.

Totşi, viaţa în Serie A nu este deloc uşoară pentru tinerii fotbalişti: dintre toate campionatele importante ale Europei, în prima ligă italiană se regăsesc cei mai puţini jucători sub 21 de ani care evoluează meci de meci.

Desigur că era greu ca Drăguşin să se impună la Juventus, de aceea a şi fost împrumutat la Salernitana şi Sampdoria, dar nici la vreuna dintre cele două nu a reuşit românul să impresioneze.

Aşadar, următorul pas a fost ca acesta să ”retrogradeze” în Serie B, în speranţa că va primi mai multe şanse de a se dezvolta în al doilea eşalon.

Radu Drăguşin a semnat cu noua echipă

Iar Juve l-a folosit pe acesta şi pentru a îşi atinge una dintre ”ţinte”, în forma transferului lui Andrea Cambiaso, fundaşul stânga al celor de la Genoa.

Jucătorul italian de 22 de ani a fost achiziţionat de ”Bătrâna Doamnă” în schimbul sumei de 8,5 milioane de euro, în timp ce Radu Drăguşin a făcut pasul în cealaltă direcţie, sub formă de împrumut.

Cele două cluburi au anunţat oficial mutările, iar ”telenovela” transferului lui Drăguşin a luat în final sfârşit, cel puţin pentru această perioadă de mercato.

Radu Drăguşin este noul jucător al Genoei. Fundaşul, născut la Bucureşti pe 3 februarie 2002, ni se alătură de la Juventus.

În cariera sa, a câştiga Cupa şi Supercupa Italiei, în sezonul 2020 / 2021. Drăguşin are şase apariţii pentru selecţionata U21 şi naţionala mare a României”, se arată în mesajul postat de Genoa.

Deşi tocmai a retrogradat în Serie B, Genoa este a patra cea mai de succes echipă din istoria Serie A, doar în urma ”graznilor” Juve, Inter şi Milan.

Afla mai multe despre: radu drăguşin 

viewscnt
Articole similare