Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | Şansă nesperată pentru Ronald Koeman! Fostul antrenor al Barcelonei revine pe banca tehnică: ”Sunt nerăbdător”

OFICIAL | Şansă nesperată pentru Ronald Koeman! Fostul antrenor al Barcelonei revine pe banca tehnică: ”Sunt nerăbdător”galerie foto
Comentarii

Ronald Koeman a ajuns oficial la un acord pentru a reveni pe banca tehnică, la aproape şase luni după despărţirea de Barcelona.

Ronald Koeman a fost unul dintre cei mai mari jucători din istoria Barcelonei, o veritabilă legendă a clubului catalan.

Fostul fundaş a reuşit să însumeze peste 260 de apariţii în tricoul ”blaugrana”, marcând 86 de goluri, incredibil pentru un apărător central.

Abilitatea sa de a înscrie din faze fixe l-a făcut un real pericol pentru adversarele Barcei, iar acesta inspira frică în jucătorii adverşi când se pregătea pentru a executa o lovitură liberă.

Totuşi, în ciuda carierei sale senzaţionale de jucător, cariera sa de antrenor nu a fost la fel de impresionantă, cel puţin până acum.

Koeman a făcut primii paşi în antrenorat ca secund al lui Guus Hiddink şi Franck Rijkaard la naţionala Olandei, înainte de a fi adus, tot secund, de van Gaal la Barcelona.

Fostul fundaş a primit apoi şansa de a fi principal la Vitesse, iar mandatul său de succes la Arnhem l-a propulsat la Ajax.

Şansă nesperată pentru Ronald Koeman

Koeman le-a mai pregătit pe Benfica, PSV, Valencia, AZ Alkmaar, Feyenoord, Southampton şi Everton până să primească una dintre poziţiile pe care şi le dorise cel mai mult: cea de selecţioner al Olandei.

Instalat înaintea Campionatului Mondial din 2018, la care ”Portocala Mecanică” nu s-a calificat, Koeman a plecat de la naţională înainte de a conduce echipa la vreun turneu final.

Tehnicianul a revenit la Barcelona, dar de această dată ca principal, însă mandatul său a fost unul dezastruos, care a ţinut doar un an şi două luni.

După ce a fost demis şi înlocuit cu Xavi, Ronald Koeman a primit o şansă nesperată, ”profitând” de situaţia nefericită în care se află Louis van Gaal, fostul său colaborator de la Barca.

Diagnosticat cu o formă agresivă de cancer la prostată, actualul selecţioner îi va ceda naţionala Olandei înapoi lui Koeman din 2023.

Sunt nerăbdător pentru noua colaborare. În urmă cu mai bine de un an şi jumătate nu am părăsit naţionala Olandei pe motive de nemulţumire.

Mandatul meu s-a simţit bine, rezultatele au fost bune şi relaţia cu jucătorii a fost bună. Vom continua în curând pe acea cale, acest lucru e cert pentru mine”, a declarat Koeman.

Afla mai multe despre: ronald koeman 

viewscnt
Articole similare