Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | Un fotbalist român suspendat pentru blat, transferat de FC U Craiova: ”Prima noastră achiziţie din această vară”

OFICIAL | Un fotbalist român suspendat pentru blat, transferat de FC U Craiova: ”Prima noastră achiziţie din această vară”galerie foto

FC U Craiova

Comentarii

În aceeaşi zi în care l-a prezentat oficial pe Marius Croitoru, FC U Craiova a anunţat şi primul transfer al verii. Un portar român de 23 de ani, suspendat pentru blat la începutul acestui an, a fost achiziţionat de echipa lui Adrian Mititelu.

În aceeaşi zi în care a anunţat şi venirea lui Marius Croitoru la club, FC U Craiova a confirmat şi primul transfer al verii, aducerea lui Ionuţ Gurău (23 de ani) de la Unirea Slobozia.

Goalkeeper-ul a fost titular în poarta echipei pregătite de Adrian Mihalcea, plecat între timp la Chindia, în ultima stagiune, dar a însumat, în final, doar 20 de partide în campionat, din 29.

Motivul este unul clar: Gurău a ratat şapte meciuri din cauza unei suspendări pentru blat, primită la începutul acestui an, pentru un eveniment care a avut loc în urmă cu mai bine de doi ani.

Crescut în academia lui Gică Hagi, goalkeeper-ul a fost împrumutat la Dacogetica în sezonul 2019/2020, sezon în care fosta Juventus Bucureşti avea să se retragă din campionat.

Printre înfrângerile ruşinoase suferite înaintea retragerii a fost şi un eşec 0-6, cu UTA, rezultat care a fost pus sub semnul întrebării de către autorităţi.

Verdictul acestora a fost că partida a fost cu adevărat trucată, iar Ionuţ Gurău, care nici nu evoluase împotriva arădenilor, a fost suspendat, alături de alţi şase fotbalişti

Portarul de 23 de ani a fost pedepsit cu o suspendare de două luni şi o amendă de 10.000 de lei, în urma unui caz ţinut secret de FRF.

Membrii Comisiei de Disciplină nu au dezvăluit în amănunt motivele pedepselor, ci doar au anunţat sancţiunile.

Un fotbalist român suspendat pentru blat, transferat de FC U Craiova

”În temeiul art. 60 alin. 1 lit. a şi b din RD, sancţionarea pârâtului Stoica Alin cu măsura interzicerii oricărei activităţi legate de fotbal şi interzicerea accesului pe orice stadion pentru o perioada 2 ani şi penalitate sportivă de 200.000 lei.

În temeiul art. 60 bis alin. 1 şi 2.a din RD, sancţionarea pârâtului Voineag Andrei cu măsura suspendarii pentru 6 luni si penalitate sportiva de 30.000 lei.

În temeiul art. 60 bis alin. 1 şi 2.a din RD, sancţionarea pârâtului Răducan Gabriel cu măsura suspendarii pentru 3 luni si penalitate sportiva de 15.000 lei.

În temeiul art. 60 bis alin. 1 şi 2.a din RD, sancţionarea pârâtului Gurău Ioan cu măsura suspendarii pentru 2 luni si penalitate sportiva de 10.000 lei.

În temeiul art. 60 bis alin. 1 şi 2.a din RD, sancţionarea pârâtului Tudorică Marius cu măsura 2 suspendarii pentru 3 luni si penalitate sportiva de 15.000 lei.

În temeiul art. 60 bis alin. 1 şi 2.a din RD, sancţionarea pârâtului Gheorghe Liviu cu măsura suspendarii pentru 2 luni si penalitate sportiva de 10.000 lei.

În temeiul art. 60 bis alin. 1 şi 2.a din RD, sancţionarea pârâtului Stănescu Raphael cu măsura suspendarii pentru 2 luni si penalitate sportiva de 10.000 lei.

 În temeiul art. 60 bis alin. 1 şi 2 lit. e cu aplicarea art. 12, 14 Bis din RD, sancţionarea pârâtului Baciu Marius cu Avertisment si penalitate sportiva de 10.000 lei.

În temeiul art. 60 bis alin. 1 şi 2 lit. e cu aplicarea art. 12, 14 Bis din RD, sancţionarea pârâtului Bucuroaia Sorin cu Avertisment si penalitate sportiva de 10.000 lei”, se arată în decizia Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF din 16 februarie.

În urma anunţului făcut de FRF, Ionuţ Gurău a încercat să se apere şi a negat orice fel de implicare în presupusul blat.

COMUNICAT DE PRESĂ

Subsemnatul, GURĂU ION CRISTIAN, jucător al AFC UNIREA 04 SLOBOZIA, echipă înscrisă in Liga 2 prin prezenta îmi manifest regretul in legătura cu cele întâmplate la meciul UTA ARAD – DACOGETICA BUCUREŞTI, în campionatul 2019 – 2020 şi sunt profund mâhnit de sancţiunea care mi-a fost aplicată în contextul în care în acea partidă eu nu am jucat niciun minut.

Este bine-cunoscut faptul că la nivelul anului 2019 eram un «copil» fără prea multa experienţă în lumea fotbalului, iar anumite lucruri cărora nu le-am putut anticipa efectele mi-au creat la acest moment o imagine eronată faţă de ceea ce sunt eu ca fotbalist şi membru al unei echipe de fotbal.

Oricare ar fi fost situaţia de fapt, precizez cu fermitate că nu am primit nicio sumă de bani pe care să o fi folosit în scop personal sau în interesul altei persoane, familia mea dezaprobând un asemenea gest, învăţându-mă de fiecare dată ca muncă trebuie să fie singura sursă de venit.

Este deasemenea de neînţeles cum după mai bine de trei ani am primit o asemenea sancţiune, în contextul în care m-am prezentat de 2-3 ori la Comisia de disciplină din cadrul FRF şi de fiecare dată am fost întrebat despre modalitatea în care antrenorul echipei Dacogetica întocmea lotul pentru partidele oficiale si oarecum tangenţial despre meciul cu UTA ARAD.

Din cele ce se petreceau la şedinţele Comisiei de Disciplina înţelegeam de fiecare dată că nu eu sunt cel cercetat, că prezenţa mea acolo se datora unor fapte minore care nu ar fi avut neapărat efecte în ceea ce mă priveşte, astfel încât nu am putut anticipa necesitatea formulării unei apărări temeinice.

Evoluţia mea sportiva de până acum îmi oferă gradul de înţelepciune care sa mă ajute sa trec peste acest episod nedorit, m-a ajutat sa conştientizez că uneori asocierea cu anumite persoane în locuri nepotrivite si momente nepotrivite poate avea consecinţe nedorite pe viitor, însă eu sunt un profesionist şi mă voi pregăti in continuare astfel încât după perioada de suspendare, dacă va fi o sancţiune definitivă, să reintru în circuitul sportiv cu mai multă determinare, ambiţie, mai bine pregătit şi mult mai atent la oamenii din jurul meu”, se arată în comunicatul emis de Ionuţ Gurău în urma suspendării.

Afla mai multe despre: ionuţ gurău 

viewscnt
Articole similare