Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | U Cluj, un nou transfer din Liga 1! Fotbalistul Farului a semnat cu formaţia nou-promovată: ”Un jucător cu un titlu de campion în palmares”

OFICIAL | U Cluj, un nou transfer din Liga 1! Fotbalistul Farului a semnat cu formaţia nou-promovată: ”Un jucător cu un titlu de campion în palmares”galerie foto

U Cluj

Comentarii

U Cluj a reuşit să îşi asigure revenirea în Liga 1 în urma barajului de promovare / menţinere, după ce a trecut de Dinamo, scor 3-1 la general. În urma accederii în primul eşalon, ardelenii s-au pus pe făcut transferuri, iar miercuri au confirmat o nouă venire.

Odată cu revenirea pe prima scenă a fotbalului românesc, U Cluj a început să caute întăriri şi a adus deja la club mai mulţi jucători experimentaţi în Liga 1.

Adrian Bălan, Marius Briceag, Andrei Piţian, Ovidiu Bic şi Rolandas Baravykas au semnat deja cu echipa pregătită de Erik Lincar.

Acestora li se alătură şi Florin Purece, rămas liber de contract după despărţirea de Farul. Venirea sa a fost confirmată oficial de U Cluj.

Florin Purece a semnat cu U Cluj

FC Universitatea Cluj continuă să se întărească. Clubul nostru a ajuns la o înţelegere cu mijlocaşul ofensiv Florin Purece (30 de ani), un jucător care are un titlu de campion în palmares şi care a strâns aproximativ 200 de meciuri la nivelul Ligii 1.

Arădeanul Florin Purece a făcut primii paşi în lumea fotbalului la clubul Atletico Arad, însă potenţialul său a fost remarcat imediat de cluburile din vestul Europei.

La vârsta de 17 ani, Florin semna cu formaţia Nottingham Forrest, după ce a trecut mai multe probe la clubul englez care la acea vreme evolua în Championship (liga a II-a engleză).

A petrecut şase luni la academia celor de la Nottingham Forest, după care a revenit în România la UTA Arad.

A jucat timp de trei sezoane pentru arădeni în Liga a II-a, perioadă în care a strâns 62 de meciuri şi a marcat opt goluri.

Evoluţiile bune la nivelul ligii secunde i-au adus transferul la o echipă de Liga 1. La începutul sezonului 2012/2013, Florin Purece semna cu Concordia Chiajna.

A bifat patru ani în primul eşalon alături de ilfoveni, în sezonul 2015/2016, care a fost şi ultimul la Chiajna, a purtat banderola de căpitan în majoritatea meciurilor.

În total, Florin Purece a strâns 128 de meciuri pentru Concordia Chiajna, marcând 16 goluri şi oferind 14 pase decisive.

Următoarea mutare din cariera lui Florin Purece a fost şi cea mai importantă. La începutul sezonului 2016/2017, mijlocaşul semna cu Viitorul Constanţa, echipă alături de care reuşea să cucerească titlul de campion al României.

După ce a câştigat titlul de campion în România, Florin Purece a câutat o nouă provocare în Israel. Aici a jucat pentru Hapoel Raanana timp de şase luni, după care a ajuns în Polonia la Termalica Nieciecza, echipă din liga secundă.

Pentru polonezi a jucat timp de doi ani şi jumătate, bifând 67 de meciuri cu nouă goluri marcate şi opt pase decisive.

A revenit în România la Sepsi OSK în august 2020, având o contribuţie importantă la calificarea în play-off a echipei din Sfântu Gheorge şi la locul 4 obţinut de formaţia covăsneană la final de campionat.

În sezonul 2021/2022, Florin Purece a evoluat pentru Farul Constanţa, fiind utilizat în 27 de meciuri. Bun venit la ”U”, Florin Purece!”, se arată în comunicatul emis de clujeni.

Afla mai multe despre: florin purece 

viewscnt
Articole similare