Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Olimpiu Moruţan, OUT definitiv de la Galata! Transferul românului într-un campionat de top a fost anunţat: ”Clubul va plăti 5,5 milioane de euro”

Olimpiu Moruţan, OUT definitiv de la Galata! Transferul românului într-un campionat de top a fost anunţat: ”Clubul va plăti 5,5 milioane de euro”galerie foto

Stranieri

Comentarii

Transferat în vara anului trecut de Galatasaray, Olimpiu Moruţan (23 de ani) nu a reuşit să se impună în Turcia, iar, după doar un sezon, a fost împrumutat în Serie B, la Pisa. În vară, internaţionalul român o va părăsi definitiv pe Galata.

Considerat una dintre marile speranţe ale fotbalului românesc în urmă cu doar câţiva ani, Olimpiu Moruţan a devenit cu adevărat o deziluzie după transferul în Turcia.

Transferul său, la fel ca cel al lui Alex Cicâldău, a fost o lovitură marca Giovanni Becali, impresarul reuşind să îl convingă pe Fatih Terim că are nevoie de ambii jucători români la Galata.

Doar că Terim a fost demis încă din debutul sezonului, Galata a reuşit cea mai slabă stagiune din istoria clubului, iar antrenorii sosiţi după ”Împărat” nici nu au vrut să audă de Moruţan sau Cicâldău.

Astfel, fostul jucător de la FCSB a fost împrumutat la Pisa, în Serie B, în timp ce fostul fotbalist al Universităţii Craiova a fost cedat temporar la Al Ittihad Talba, în prima ligă din Emiratele Unite Arabe.

Cicâldău a dezamăgit masiv de când a sosit la noua sa echipă şi a reuşit să însumeze doar 316 minute, în cinci apariţii, în tricoul lui Al Ittihad, urmând să fie trimis înapoi la Galata în vară.

Presa din Turcia a prezentat situaţia celor doi şi a făcut o dezvăluire-bombă: Olimpiu Moruţan are şanse minime să mai revină la Galatasaray şi este la un pas de transferul într-un campionat de top.

Olimpiu Moruţan, OUT de la Galata

Acest lucru se datorează felului în care a fost parafată înţelegerea dintre cele două cluburi. Dacă Pisa promovează, este obligată să îl cumpere pe Moruţan, pentru 5,5 milioane de euro.

Aşadar, dacă echipa sa va reuşi să ajungă în Serie A, fostul jucător al FCSB-ului va obţine ”din oficiu” transferul într-unul dintre cele mai importante campionate ale Europei.

Clauza de cumpărare definitivă a lui Moruţan poate fi activată şi dacă jucătorul evoluează cel puţin o repriză în 25 de meciuri de campionat.

Până acum, internaţionalul român a evoluat mai mult de o repriză în patru din nouă etape.

Dacă în ultimul sezon Pisa a pierdut finala barajului de promovare, ratând accederea directă în Serie A la limită anterior, în actuala stagiue formaţia se află pe loc de retrogradare.

Totuşi, doar şapte puncte o despart de primul loc de baraj, iar nu mai puţin de 29 de etape din Serie B mai urmează să aibă loc.

Afla mai multe despre: olimpiu moruţan 

viewscnt
Articole similare