Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ongenda se pregăteşte de transferul la o echipă din Liga 1. Ce club ar urma să dea lovitura: ”Mă interesează foarte mult”

Ongenda se pregăteşte de transferul la o echipă din Liga 1. Ce club ar urma să dea lovitura: ”Mă interesează foarte mult”

Superliga

Comentarii

Hervin Ongenda ar putea reveni în Liga 1 după ce a rămas liber de contract.

Hervin Ongenda este din nou liber de contract şi din nou s-ar putea transfera în Liga 1. Mijlocaşul de 27 de ani s-a despărţit de Apollon Limassol, unde se transferase în urmă cu un an.

În această perioadă, Hervin Ongenda este acasă la el, în Paris, dar în curând şi-ar putea luat bilet spre România, unde este dorit de FC Botoşani, dar şi de alte echipe.

Sunt şanse mari ca Ongenda să revină în Liga 1

În urmă cu un an, Hervin Ongenda a ales să se transfere în Cipru, la Apollon Limassol, deşi avea atunci ofertă şi de la Gigi Becali.

”E adevărat, au fost oferte şi din România sau Arabia Saudită, dar mi-am dorit foarte mult să vin la Apollon, pentru că este o echipă care se luptă la campionat şi joacă mereu în cupele europene”, a spus Ongenda la prezentarea oficială la Apollon.

Fostul mijlocaş al lui PSG a ieşit campion cu Apollon, însă, după un total de 21 de apariţii, este nevoit să-şi caute din nou echipă.

Ongenda are însă fanii lui în România. Valeriu Iftime, patronul care l-a adus în România, a aflat despre situaţia jucătorului de 27 de ani şi vrea să-l aducă din nou la FC Botoşani.

”Mă interesează foarte mult Ongenda. Deocamdată se află la Paris, dar nu este hotărât dacă va pleca la o nouă echipă acum. Nu este, însă, exclus să revină în România”, a spus Valeriu Iftime pentru playsport.ro.

Sursa citată susţine însă că are şi alte oferte din Liga 1, astfel că n-ar fi exclus să asistăm la o surpriză. În iarna trecută, Ongenda a fost dorit cu insistenţă de Gigi Becali, însă el a ales campionatul Ciprului.

Hervin Ongenda a fost de două ori campion cu PSG

Acum în vârstă de 27 de ani, Hervin Ongenda a fost considerat unul dintre cei mai buni mijlocaşi francezi din generaţia sa.

El s-a format la PSG, unde a făcut senzaţie la echipele de juniori, pentru care a marcat o mulţime de goluri, deşi el era mijlocaş ofensiv.

În ianuarie 2013, când încă nu împlinise 18 ani, Ongenda a debutat pentru seniorii lui PSG, într-un meci din Cupa Franţei. Antrenor atunci era Carlo Ancelotti şi Ongenda a jucat în ultimele 10 minute.

Ulterior, el a adunat 16 prezenţe la seniorii lui PSG, timp în care a reuşit două goluri şi 3 assist-uri.

În perioada în care a jucat pentru echipa mare, Hervin Ongenda a fost coleg de vestiar cu fotbalişti precum Zlatan Ibrahimivic, Edinson Cavani, Marco Veratti sau Ezequiel Lavezzi.

Progresul constant pe care l-a cunoscut atunci l-a adus în atenţia unor cluburi precum Cheslea, Manchester City sau Manchester United, însă el a ales să continue la PSG.

Pentru a prinde mai multe minute, PSG l-a împrumutat în 2014 la Bastia şi de acolo a început declinul pentru el. A mai fost ulterior împrumutat la Zwolle şi apoi PSG l-a lăsat să plece liber de contract la Murcia, unde forma sa a continuat să scadă.

În 2018 a fost transferat de FC Botoşani şi ulterior a mai jucat pentru Chievo Verona, din nou FC Botoşani şi acum Apollon Limassol.


 

Afla mai multe despre: ongenda 

viewscnt
Articole similare