You are here:

"Plângeam în fiecare seară". Povestea noului titular de la Rapid. Şi-a părăsit ţara la 12 ani şi a ajuns în România: "Îmi era dor de familie"

"Plângeam în fiecare seară". Povestea noului titular de la Rapid. Şi-a părăsit ţara la 12 ani şi a ajuns în România: "Îmi era dor de familie"

Rapid

Comentarii

Cristian Ignat, fundaşul lateral titular la meciul Rapidului de pe teren propriu împotriva celor de la CFR Cluj, a povestit un episod din copilăria sa legat de dorinţa sa de a avea succes în fotbal, încă de la o vârsta fragedă.

Noul titular din Giuleşti a povestit un episod emoţionant din copilăria sa, cum a crescut în Republica Moldova, ce l-a motivat să facă pasul către România, cât şi despre sacrificiile pe care le-a făcut pentru a ajunge să joace în Superliga.

Fotbalistul împrumutat de giuleşteni la CS Mioveni, în sezonul trecut, a revenit la Rapid şi a primit primele sale minute de la revenire împotriva celor de la CFR Cluj. Ignat a fost ales titular pe postul de fundaş stânga şi a avut parte de o prestaţie solidă.

Cristian Ignat: "La 12 ani m-am mutat singur, am venit pentru fotbal"

"Am început fotbalul în Republica Moldova, la un club de juniori. Acolo m-a dus bunicul meu prima oară, mai apoi am ajuns la o vârstă la care am realizat că vreau să realizez mai multe, vreau să fac mai mult şi am decis să vin în România.

La 12 ani m-am mutat singur, am venit singur pentru fotbal şi am zis că vreau să duc cariera mult mai sus. A fost foarte greu, am făcut multe sacrificii, familia mea a rămas acolo, adică am stat singur şi m-am descurcat. După aceea, la 16 ani am venit la Rapid.", a declarat Cristian Ignat.

Ignat a vorbit şi despre dificultăţile care au urmat, odată cu luarea unei astfel de decizii. Fotbalistul născut în Chişinău a recunoscut că i-a fost extrem de greu la începutul noii sale vieţi, departe de familie, dar a reuşit să treacă peste momentele dificile şi să ajungă acolo unde şi-a propus.

"Este un pariu cu viaţa pentru că e greu să te descurci singur, să înveţi cum să iţi gestionezi banii, hainele, să iţi speli singur ghetele, să înveţi cum e viaţa la cămin, cum e să stai cu alţi colegi de echipă, sunt o grămadă de lucruri. Îmi era dor şi de familie, în primele şase luni plângeam în fiecare seara, dar eram motivat pentru că voiam să realizez ceva.

Şi ea (n.r. familia) a dus o perioadă foarte grea, tot aşa, primii ani nu putea accepta gândul ăsta, că m-a lăsat, dar vedea dorinţa asta a mea de a realiza lucruri mari cu fotbalul şi a acceptat.

Sunt toţi în Moldova, am şi un frate mai mic, şi bunicul, toţi sunt acolo. Când eram mic îmi era foarte greu, mă gândeam la ei zilnic, dar în acelaşi timp terapia mea era terenul de fotbal, când mergeam la fotbal, în capul meu nu mai era nimic, era fotbal si atât. 

Am avut momente când existau îndoieli, când vedeam că alţi colegi aveau succes... Ştiu că nu e bine să fii invidios sau să te uiţi la altcineva, dar uneori, ca şi copil, te mai uitai aşa. Mă gândeam, oare merită tot sacrificiul astă şi intr-un final a meritat.", a mai spus Ignat.

Afla mai multe despre: rapidcristian ignatsuperliganeil lennon 

viewscnt
Articole similare