Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Pleacă Edi Iordănescu de la echipa naţională? Dezvăluirile selecţionerului: ”Sunt pregătit pentru asta”. Când se va încheia experienţa acestuia

Pleacă Edi Iordănescu de la echipa naţională? Dezvăluirile selecţionerului: ”Sunt pregătit pentru asta”. Când se va încheia experienţa acestuia
Comentarii

Edi Iordănescu a fost chestionat cu privire la viitorul său la cârma echipei naţionale, iar selecţionerul nu s-a ferit să detalieze subiectul.

Edi Iordănescu a fost numit pe banca primei reprezentative la începutul anului, dar aceasta nu a avut parcursul aşteptat. 

Sub comanda noului selecţioner, România a bifat deja patru meciuri, dar nicio victorie. Este o premieră în istoria de o sută de ani a echipei naţionale ca un selecţioner să nu obţină nicio victorie în primele sale patru jocuri la cârma României.

După un eşec (0-1 cu Grecia) şi o remiză (2-2 cu Israel) în meciurile amicale, Edi Iordănescu a pierdut şi primele două jocuri oficiale: 0-2 cu Muntenegru şi 0-1 cu Bosnia, în Liga Naţiunilor.

Pleacă Edi Iordănescu de la echipa naţională? Dezvăluirile selecţionerului: ”Sunt pregătit pentru asta”. Când se va încheia experienţa acestuia

Astfel, după primele două etape din Liga Naţiunilor, România se clasează pe ultimul loc, cu zero puncte şi zero goluri marcate.

Prin urmare, în mod justificat, s-au înmulţit criticile la adresa lui Edi Iordănescu şi se pune tot mai mult problema despărţirii de acesta.

Astfel, la conferinţa de presă ce a urmat eşecului cu Bosnia, selecţionerul care în această lună va împlini 44 de ani a vorbit despre viitorul său la echipa naţională.

Locul ocupat de România în grupă la finalul ediţiei Ligii Naţiunilor poate fi decisiv. 

În cazul în care echipa naţională se clasează pe una din primele două poziţii Edi Iordănescu va continua. Dacă termină pe locul trei, vor exista negocieri, iar în cazul în care România termină ultima în grupă, exact locul ocupat la momentul actual, atunci selecţionerul îşi va lua la revedere de la ”tricolori”.

”(n.r. continuaţi dacă terminaţi pe ultimul loc?) Nu pot să fac acest scenariu. Îl resping din start pentru că am încredere că avem capacitatea să obţinem cu totul altceva. Contractul meu e ferm, nu am mai discutat pe el pentru că nu e cazul. Suntem în plină campanie de jocuri de Liga Naţiunilor.

E important să conştientizez cât de important este, dar totuşi chiar dacă echipa nu va termina în primele două locuri, nu este un turneu final ratat. Ratăm doar o şansă să ne creem diferite avantaje pentru ceea ce înseamnă preliminarii.

Eu nu ştiu cât o să fiu aici, dar indiferent cât voi fi, şase luni, un an, doi, trei, voi da totul. Am spus că ştiu unde vin, că e un drum greu, mi-l asum, sunt pregătit pentru asta.

Dacă nu vor fi rezultate, cu siguranţă că mi-am asumat tot timpul responsabilitatea şi o fac după fiecare joc. Aşa că, din punctul acesta de vedere, sunt pregătit pentru asta”, a declarat Edi Iordănescu, la conferinţa de presă.

Afla mai multe despre: edi iordanescuechipa nationala 

viewscnt
Articole similare