Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Portretul fotbalistului român, realizat de Răzvan Lucescu! Alex Mitriţă, dat exemplu: ”Îl iubesc, dar când pierde mingea...” | EXCLUSIV

Portretul fotbalistului român, realizat de Răzvan Lucescu! Alex Mitriţă, dat exemplu: ”Îl iubesc, dar când pierde mingea...” | EXCLUSIV

Fotbal intern

Comentarii

Invitat în studioul Orange Sport, Răzvan Lucescu a vorbit despre cauza rezultatelor negative ale echipei naţionale din ultima vreme. Fostul selecţioner consideră că mentalitatea fotbalistului român este greşită şi că din această cauză ”tricolorii” nu se impun în străinătate şi nu reuşeşc să treacă de adversari mult mai slab cotaţi.

Echipa naţională a României s-a făcut de râs la ultima acţiune, după ce a câştigat doar unul dintre cele patru meciuri dispuatate, pierzând trei partide, două împotriva Muntenegrului.

Invitat în studioul Orange Sport, Răzvan Lucescu a fost întrebat care este cauza acestor eşecuri, iar fostul selecţioner consideră că are răspunsul.

Antrenorul lui PAOK a afirmat că deşi jucătorii români sunt talentaţi, aceştia nu au mentalitatea potrivită, motiv pentru care eşuează când dau de greu.

Lucescu jr. l-a dat exemplu pe Alex Mitriţă, jucător pe care l-a pregătit în Grecia, pe care îl consideră incredibil de valoros, dar care îl scoate din sărite prin mentalitatea sa.

Portretul fotbalistului român, realizat de Răzvan Lucescu

Întotdeauna am avut jucători talentaţi din punct de vedere tehnic, dar este evident că nu avem caracter, nu avem spirit.

Jucătorul de fotbal român nu e învăţat să lupe împotriva dificultăţilor, la cea mai mică situaţie dificilă abandonează.

Se vede în teren, am pierdut cu Armenia, am urmărit meciul ăla, era evident că suntem superiori, dar ei aveau spirit de luptători total.

E posibil să aibă antrenorul partea lui de vină, nu poţi transmite o stare de spirit decât acolo, jucătorii trebuie să vină cu determinare, cu ambiţie.

Te întrebi, ok antrenorul e foarte slab, să zicem, dar tu, ca jucător, accepţi sa pierzi 3-0 cu Muntenegru?

Ne-au bătut cu spiritul, în fotbalul de azi contează foarte mult să te iei la trântă cu problemele, personalitatea contează, toată determinarea de a depăşi un moment dificil, de a depăşi presiunea.

Am analizat golul primit cu Bosnia, a fost o lipsă de reacţie, fundaşul dreapta nu stat ok, nici portarul nu a respins bine, dar sunt şapte jucători în careu dintre care niciunul nu a avut o reacţie şi un singur jucător bosniac împinge mingea în poartă.

La fel şi la meciul cu Armenia, vorbim de doi antrenori, nu suntem în stare să ne strângem, am şi eu experienţele mele cu jucătorii români.

Mitriţă... îl iubesc, e senzaţional când are mingea, dar când o pierde... e unul dintre cei mai talentaţi de la noi, la PAOK ar fi fost cel mai decisivi dacă avea luptă, nu eşti titular <<intru şi demonstrez>>, nu, <<eu trebuie să joc titular>>.

De ce jucătorii noştri de afară nu se impun? Foarte puţini se impun”, a declarat Răzvan Lucescu, pentru Orange Sport.

Afla mai multe despre: răzvan lucescu 

viewscnt
Articole similare