Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Pot să mă ridic? Stop". Dică n-a mai rezistat după FCSB - CFR Cluj 0-1. Faza care a încins discuţia în direct: "Spun cum gândesc eu" | VIDEO EXCLUSIV

"Pot să mă ridic? Stop". Dică n-a mai rezistat după FCSB - CFR Cluj 0-1. Faza care a încins discuţia în direct: "Spun cum gândesc eu" | VIDEO EXCLUSIV

FCSB

Comentarii

Expertul Orange Sport, Nicolae Dică, a analizat fazele fixe din meciul FCSB - CFR Cluj 0-1. El consideră că Andrei Vlad trebuia să iasă, să respingă sau să prindă mingea la golul campioanei, dar a remarcat şi o altă abordare a staff-ului lui Mihai Pintilii, faţă de ce antrena el la fazele fixe.

A greşit FCSB cu CFR Cluj la fazele fixe? Ce a văzut Nicolae Dică: "Aşa au gândit ei"

FCSB aproape că n-a reuşit să contracareze "specialiatatea casei" de la CFR Cluj: fazele fixe. CFR Cluj a învins, joi seară, în deplasare, cu scorul de 1-0, echipa FCSB, într-un meci restant din etapa a noua a Superligii. 

Singurul gol a fost marcat de Janga, în minutul 69, dar echipa condusă de cuplul Mihai Pintilii - Leo Strizu a avut probleme aproape la fiecare fază fixă a campioanei. 

Fostul antrenor de la FCSB, Nicolae Dică, a sesizat că noul staff a decis schimbări la abordarea fazelor fixe, ceea ce ar fi dus inclusiv la primirea golului, la care o contribuţie a avut şi Andrei Vlad, căruia i s-a reproşat că ar fi trebui să iasă, pentru a bloca lovitura de cap a lui Yuri, înainte ca Janga să deschidă scorul. 

"Aici sunt prea jos, nu mai sunt aşa sus cum au stat la celelalte faze. Acolo putea ieşi şi portarul (n.r. - Andrei Vlad). La cum cade mingea, putea ieşi şi portarul, făcea doi metri şi prindea mingea în braţe, dar s-a retras. Şut sare pe sub minge, el a plecat primul şi ceilalţi au plecat mai târziu, iar Yuri a dat cu capul. O fază înainte au stat mai sus, acum au plecat de la 15 metri. 

Ei stau bine acum, sunt pe linie, dar aici cred că portarul trebuia să iasă. Mingea cade pe şapte metri, trebuie doar să iasă în faţă şi s-o prindă în braţe. Probabil jucătorii aşteptau să iasă Vlad. El respingea mingea dacă o ataca", a spus Nicolae Dică, în direct la Orange Sport. 

Panduru a cerut lămuriri: "Fac marcaj sau fac zonă?". "Pot să mă ridic? Stop puţin", a zis Dică.

La faza din care CFR Cluj a marcat, Tamm, pe care Dică îl consideră cel mai bun jucător la jocul aerian de la FCSB, a fost pus în exteriorul grupului de jucători şi astfel echipa bucureşteană şi-ar fi anulat un punct forte în a contracara tactica folosită de Dan Petrescu. 

"Aici nu mai e în marcaj la Yuri, Tamm face zonă. Asta e zona lui, penultimul de acolo e, face zonă, nu e în marcaj. Jucătorii periculoşi sunt pe colţul lung. Ăsta periculos de aici ce poate face? Recentrează în careu şi eu de ce să-l pun pe Tamm pe lung? Dacă îmi pierde duelul? Atunci îl pun central să-mi închidă. Eu n-am nevoie de Tamm pe lung, că fac zonă. 

Dacă am un om bun, îl scot? Dacă-l am pe cel mai bun, îl scot din cadrul porţii? Nu! Îl pun în zonă centrală. Aşa au gândit ei, eu spun cum gândesc eu. Nu spun că e bine cum gândesc eu.

Pe mine mă interesează să am jucători buni aici (n.r. - în centru), pentru că următoarea minge pusă vine aici, în careu, între 6-11 metri. Ei l-au pus penultimul. În zonă, iei în duel pe cine îţi vine în zonă. Dacă ai trei buni, îi pui în zonă centrală", a concluzionat Nicolae Dică. 

La finalul înfrângerii cu CFR Cluj, Gigi Becali a criticat o decizie luată de antrenorii Mihai Pintilii şi Leo Strizu. De asemenea, Gigi Becali l-a ameninţat pe Billel Omrani că-l va îndepărta de la echipă.

VIDEO | Analiza fazelor fixe din FCSB - CFR Cluj 0-1, de la 44:00

Afla mai multe despre: nicolae dicafcsbfcsb cfr clujnicolae dica explicatii tactice fcsb cfr cluj 

viewscnt
Articole similare